“Кино в двора” на Гьоте-институт с още прожекции през септември

Лятното кино в двора на Гьоте-институт продължава ежеседмичните си прожекции и в първия месец на есента с програмата си “Диви класики” и колаборация със “Sofia Art Week”.

В последните топли вечери от годината дворът на Гьоте-институт ще посвети екрана си на популярни игрални филми, станали любими на германската публика със своите откровени младежки послания и иновативната разказваческа техника. Прожекциите ще бъдат предхождани от сетове на германски диджеи и ще завършат с програма, курирана от “Sofia Art Week” на 24-ти септември.

“Дивите класики” започват на 3.9. с филмовия пробив на Том Тиквер “Бягай, Лола” (1998), в който Франка Потенте се бори за съдбата на приятеля си в три различни измерения, променящи се според нейните решения. Култов портрет на Берлин и едно цяло поколение рейв-култура от последното десетилетие на хилядолетието.

На 10.09. от 20:00 часа ще се потопим в колоритните картини и меките звуци на една от най-известните кухни в света – „Храна за душата“ (2009) е кухнята, в която млад грък се бори за мечтите и бъдещето си. Когато пътят му се пресича с криминално проявения му брат, съмнителни иневситори и луд готвач, неповторимата смесица от цветове, мелодии и чудновати сцени е налице.

Заснет в един единствен кадър, “Victoria” (2015) разказва за срещата на младо момиче, едва преместило се в Берлин с няколко момчета, които забъркват себе си и нея в смразяваща кръвта гонка из града, опитвайки се да изпълнят поръчка и спечелят пари на всяка цена. Един екшън-трилър със светкавична скорост и неповторим интензитет, породен от единствено по себе си операторско майсторство.

Програмата на 24.9., курирана от “Sofia Art Week”, започва в 18:00 часа и включва изпълнение на германска йодел-група “My heart is Full of Love”, пърформанси на артисти от Берлин, премиера на късометражния биографичен филм “Войн/Voin” и прожекция на филма “Черни Oвце” (2006) – едно пънк-анархистично филмово преживяване, пресъздаващо духа на Берлин в най-автентичния му вид чрез черно-бели епизоди, разказващи за премеждията в ежедневието на лудите му герои.

Входът за всички прожекции на “Кино в двора” е свободен. Необходима е предварителна регистрация – за записвания следете страницата на института във Фейсбук, както и сайта на Гьоте-институт. За да получавате регулярно месечната ни програма и информация за събития, можете да се абонирате и за месечния ни бюлетин тук.

______________

Кино в двора: програма септември 2020

03.09., 20:30 ч. „Lola rennt“ (82’, 1998, Германия, реж. Том Тиквер)

10.09., 20:00 ч. „Soul Kitchen“ (99‘, 2009, Германия, реж. Фатих Акин)

17.09., 20:00 ч. „Victoria“ (140‘, 2015, Германия, реж. Себастиан Шипер)

24.09., 18:00 ч. Програма от „Sofia Art Week“ и прожекция на филма “Schwarze Schafe

(94‘, 2006, Германия, реж. Оливър Рис)

* Всички прожекции от програмата на HOFKINO са безплатни и достъпни само с предварителна регистрация.

________________

Съдържание: Гьоте-институт

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!