Ретро кината, които засне фотографът Дейвид Алтрат

Фотографът Дейвид Алтрат е едва на 24 години, но пък вече е широко популярен със своята работа, благодарение на клиенти като Google, Justizbehörde Baden-Württemberg, Denkmalbehörde Hamburg, Achtung!, а и не само. Неговият фокус като фотограф е върху архитектура, пейзаж, реклама и репортажна фотография. Една от най-разпространяваните му серии е “Серия Метро”, която показваше интересни кадри от “най-дългата художествена експозиция в света”, а именно невероятното Стокхолмско метро, за което скоро разказвахме.

Привлечен от архитектурата и интериора, които винаги са били негово вдъхновение, Дейвид Алтрат създава още една серия, но този път пред обектива му са единадесет исторически кина в Хамбург, обединени под заглавието “lichtspielhäuser” ( licht означава светлина, и spielhaus означава театър). С повече от век история, всяко от тези кина е от последните активни, тъй като видео стриймингът става все по-популярен.

Повечето от тях изобразяват архитектурните стилове на миналото, като с времето са реновирани с напълно нови светлини и седалки, като се получава интересна смесица между оригиналното им идентично оформление и структурата на залите. В някои от тях все още могат да се видят ретро осветителни тела идекори от 20-ти век.

Чрез своята серия снимки, Дейвид Алтрат се старае да обърне внимание на тези интересни пространства, носители на толкова история, в които днес влизат все по-малко хора.

Ето ги и тях:

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!