Кино в двора на Гьоте-институт и през август

Дори в епицентъра на протестните маршрути и през август дворът на Гьоте-институт остава киносалон под открито небе за всички любители на широкия екран. Вечерите под звездите този път ще бъдат съпроводени от актуални и релевантни обществени, социо-икономически и политически теми, подхождащи на вълнуващото и променливо лято 2020.

Поредицата от прожекции на открито “Кино в двора” / “HOFKINO” за този месец ще започне на 06.08. с лентата “Master Of The Universe” (2013). Документалният филм представя разказа на Райнер Вос, един от бившите водещи инвестиционни банкери в Германия. Пряката перспектива на очевидец изправя зрителите лице в лице със света на финансовата индустрия – една паралелна вселена с безброй мрачни пропасти, пряко влияеща на световната политическа сцена. От съображения за сигурност събитието е с органичен достъп (25 места) и е необходима предварителна регистрация тук.

На 20.08., както обичайно – след залез слънце ще можем да гледаме игралния филм на режисьора Бурхан Курбани „Wir sind jung, wir sind stark” / „Млади сме, силни сме“. Лентата, която е призив срещу всяка проява на расизъм, проследява най-големите ксенофобски сблъсъци в Росток от 1992 година през три различни гледни точки.

Към края на месеца, на 27.08. документалната лента „Paläste für das Volk“ / „Дворците на народа“ ще срещне зрителите с „катедралите“ на социализма – емблематичните сгради на властта от близкото минало, личностите зад тях и символиката, която ги съпровожда и до днес.

Входът за всички прожекции на “Кино в двора” е свободен. Необходима е предварителна регистрация – за записвания следете страницата на института във Фейсбук, както и сайта на Гьоте-институт. За да получавате регулярно месечната ни програма и информация за събития, можете да се абонирате и за месечния ни бюлетин тук.

______________

Съдържание: Гьоте-институт София

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!