Транспенеммихиестията – най-новият лек срещу умора и стрес

“Във връзка със зачестилите катастрофи със смъртни случаи на територията на общината, кметът Николай Грозев разпореди главните пътища в новозагорско да бъдат поръсени с 50 кг захар. Само за една седмица около Нова Загора станаха няколко тежки катастрофи”. Това гласи съобщение, публикувано на сайта на общината. “На магистрала Тракия загинаха двама полицаи, други петима бяха ранени. На околовръстния път в близост до Стара Загора загинаха две млади новозагорчета и трето беше с опасност за живота. Предприемайки тази инициатива, ръководството се основава на древно предание според което, ако пътищата се поръсят със захар, това ще прогони злата прокоба”.

Разпознахте ли се? Разпознахме ли се? Да, такива сме българите. Или поне мнозинството. Предпочитаме да наръсим пътя със захар, отколкото да намалим скоростта, да затегнем контрола, да променим закона, ако се налага…

Примери за упованието ни в окултното можем да изброяваме до утре. Има хора, които вярват, че от самолетите им изсипват болести. Под земята, а и навсякъде около нас, живеят рептили. Същите хора са убедени, че животът им е лош по вина на евреите и световната конспирация. Нямат пари, заради илюминатите. От 25 години в България има демокрация (не съвършена, може би повече фасадна, отколкото реална, но я има), пазарна икономика, частен бизнес, но естествено, че някой отвън ни е виновен за корупцията, прогнилата съдебна система и всички злини. Кой е виновникът? Различен е, но винаги е външен елемент. Сорос, Америка (всички щати или само няколко не е съвсем ясно), Русия, Путин, масоните… Врачки, баячки, магове, ходжи и всякакви гадатели и знахари често са по-търсени от лекарите, имат недостижим за повечето публицистични предавания телевизионен рейтинг. Всеки ден излизат статии за “последното ексклузивно предсказание на Ванга” (пророчицата напусна земния свят през 1996 година!)

Мили хора, червеният конец няма да Ви намери мечтаната работа. Захарта не е превенция срещу катастрофи. Чесънът няма да Ви предпази от зли очи, кофти колеги и неверни мъже. Топка котешки косми в левия джоб няма да разреши любовните Ви драми. Опашката от гущер, ухо от хипопотам и песто от конски нокти с джинджифил и кардамон, изядени нагладно няма да направят детето Ви по-послушно. Не ставайте наивни жертви на евтини манипулации.

Успешните народи, онези с които вечно се сравняваме и онези, на които искаме да приличаме, не се оплакват постоянно от съдбата си. Не търсят оправдание за неуспеха си във вселенския заговор. Учат цял живот, работят, развиват се, търсят вината първо в себе си. Никой няма да ни направи нито по-богати, нито по-бедни. Прекалено е себично, егоцентрично, глупавото и повърхностно да си вярваме, че евреи, илюминати, масони и всякакви-други-рептили-и-злодеи се занимават по цял ден с нас. Имат си по-важна работа, не сме толкова значими и интересни, колкото ни се иска да бъдем.

#захартаескъпапробвайсраздвижваненамозъчнитеклетки!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

1 Коментар

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!