“КО-ОП” със специална изложба в рамките на Sofia Game Night 2019

Софийска нощ на игрите се задава с пълна сила! Над 30 локации ще бъдат отбелязани на тазгодишното издание Sofia Game Night 2019., като са всички желаещи да се включат ще има достатъчно активности и занимания, като изложби, изложения, работилници, манга, турнири, концерти, сетивни градски пътувания, настолни игри и различни събития, ориентирани към професионалистите. Гейминг сцената в София ще бъде изцяло обхваната в рамките на събитието, като ще бъде насочена към всички онези заклети геймъри.

Тази година ще има и още един участник в богатата програма на Sofia Game Night 2019, а именно новото пространство за изкуство и събития КО-ОП.

Даваме ти малко информация от организаторите и те чакаме да се забавляваме заедно! 

___________________

На 2-ри ноември, от 16 ч. до полунощ всички посетители на събитието ще имат възможността да подреждат картини от парчета пъзел, които след това ще могат да отнесат в домовете си. Така изкуството и играта ще продължат да живеят заедно извън рамките на изложбата. Изображенията, превърнати в пъзели, са част от проект между “КО-ОП” и Агенцията на ООН за бежанците.

Чрез изкуство, преплетено в игра, общуването е пълноценно и свободно без бариерите на езика. За да покаже нагледно това, пространството за изкуство и събития “КО-ОП” в сътрудничество с Агенцията на ООН за бежанците и Каритас София събраха заедно млади местни артисти и бежанци в България, които работиха в екип, отвъд етническите граници и стандартните норми на общуване и използваха езика на изкуството да изразят себе си. Заедно те създадоха уникални картини, които бяха превърнати в пъзел. “Let’s fit together” бе темата, по която работиха, а пъзелът е препратка към идеята, че бягайки далеч от войната и репресията, бежанците трябва да подредят живота си отново тук – като пъзел. Някои от артистите, които взеха участие в проекта са Драго – PXRN, Мирослав Живков – Джингиби, Тереза Алмейда и Изабела Маркова.

Идеята да поканим бежанци да участват е пряко свързана с основната цел на проекта – да покажем, че хората могат да общуват свободно отвъд бариерите на езика и етническите граници. Изкуството ни позволява да погледнем отвъд стереотипите и страховете и да осъзнаем колко много си приличаме, независимо откъде идваме“, споделя Борислав Грозданов, експерт “Връзки с обществеността” в Агенцията на ООН за бежанците.

В рамките на събитието на разположение на посетителите ще има пъзели в два размера, така че да са подходящи за подредба както от най-малките, така и от най-големите.

________________________

Всички събития са с вход свободен, но ние те съветваме да преглеждаш къде и как да се добереш до място, тъй като някои мероприятия изискват ограничение в капацитета на местата, поради спецификата на игрите, така че ще текат записвания онлайн.

Събитието е част от Sofia Game Night 2019 и е осъществено с подкрепата на Гъоте-институт България, Френски институт в България и Френско-немския културен фонд.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!