Kofta Studio – “WOW” за новата колекция и отново браво на Konstantin Kofta

Автор на колекцията е украинският дизайнер Konstantin Kofta – директор на Kofta Studio – разултатът на неговата креативност, продуктивност и богата фантазия. Бранд с особено подчертана индивидуалност, чийто дизайнер винаги умело предава своите нестандартни виждания и идеи в продукти, които несъмнено се открояват и предизвикват реакции.

След като няколко поредни години трупаше позитиви с колекции, вдъхновени от природата, архитектурата, та дори и… храната, то FW19 е с фокус върху геометрията, а чантите имат скулптурни черти.

Леки и ръчно изработени, както всъщност всеки един от продуктите му, чантите са създадени изцяло от кожа или естествен каучук. Колекцията геометрични чанти носи заглавието “ABC”, а всяка една от тях е категоризирана и озаглавена според формата си, като цилиндър, конус, кубоид, крива или циклоида.

Самия Konstantin Kofta, разказвайки за начина на обработка, отбелязва, че естетическата наслада и съвършената форма не отстъпват на качеството и функционалността при продуктите. Той търси връзката между човека и пространството, техническият и творческият синтез и създава истинско геометрично съвършенство.

Kofta Studio успя да ни възхити с колекцията си SS16 – IMAGO, която символизираше последния етап от развитие на едно насекомо по време на неговата метаморфоза. Процес на растеж и развитие с напомняне, че зрелостта не означава възраст, а означава ниво на чувствителност.

После привлече вниманието ни отново около колекцията си FW 16/17, която беше пропита от бароково изкуство, с акценти, форми и детайли от архитектурата.

“ABC” FW19 е само етап на затвърждаване на положителното мнение, което вече си бяхме създали. Ето че новата колекция отново успя да надхърли очакванията ни и да ни впечатли, както първата ни среща с Konstantin Kofta.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!