Кой убива Земята? (видео)

„Понякога, когато виждам продукт, който е в кутия, тя съдържа найлонова торбичка, а в нея има още редица други торби, това ме кара да халюцинирам“. Това казва един интернет потребител. „Често в моята работа ми се случва да получаваме безжични интернет карти, които са големи 10×10 см. Те са опаковани в картонена кутия 30×30 см., пълна с полистирол + 1 електростатична чанта за картите + още една чанта с 20 страници упътване. Всичко това е прилежно прибрано, после се изхвърля в коша за боклук и не се рециклира.“

“Замърсяването достигна своите граници. Време е всеки да бъде наясно с въздействието на една капачка от бутилка, изхвърлена в океана, или където и да е сред природата… Производители трябва да променят поведението си, както и ние.”

44

10

12

13

15

16

17

33

22

18

99

55

66

14

11

 

Фотографът Крис Джордан посещава един от най-далечните острови в Тихия океан, атолът Мидуей. Там той заснема потресаващи кадри на албатроси, които са мъртви, заради поглъщането на пластмасови отпадъци. Тъжни кадри, изобразяващи грозната реалност, в която живеем. Липсата на отговорност към заобикалящия ни свят, ни прави убийци всеки ден. Убиваме по мъчителен и безжалостен начин. Само не осъзнаваме, че така убиваме и себе си.

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!