Коледно приключение с помпон

Отправяме поглед към най-чакания месец подобаващо и с настроение! Този декември ще предвкусим коледните празници с едно цветно събитие, подходящо и появило се точно навреме за малки и големи.

А то идва от “Соки и Моки” – най-новото детско издателство, създадено с много любов, забавление и отношение към детайла от две млади дами със свежи идеи: Силвия Иванова – преводач, книжар и писател, и Яна Попованаграждаван илюстратор на детски книги, който твори основно в Лондон (интервю с нея имахме тук).

Двете момичета с големи мечти се срещат преди десет години в съвсем различна работна среда, но страстта към писаните истории е повод да създадат истинско и топло приятелство. От години и независими една от друга, Силвия и Яна посвещават време и сърце в областта на книгите и с огромно желание се потапят в магическия им свят. Логично, удоволствието от дейността им ги събира заедно в едно общо, сериозно, и вярваме, достойно начинание, чийто първа рожба вече е факт.

Книжката “Коледното приключение на Жана Помпон” излиза топла, топла от печатница точно преди празниците и ни кани на вълнуваща среща.

Но коя е Жана Помпон?

Любопитно малко момиченце, като Помпон сама си го е закачила към името. Нейната весела история ще ни отведе на коледен базар, ще ни научи да караме зимни кънки, а накрая ще се озовем пред гигантска коледна елха, където ще се случи нещо необикновено. Всичко това става, докато Жана преследва една фантазия из улиците … А може би не е фантазия и всичко ще се окаже реалност? Отговорът ни чака в книжката. 

Соки и Моки” и тяхната Жана с нетърпение и с цялата радост на света ще очакват малки и големи на 3 декември на официалното си представяне в бар ФотоСинтезис на бул. Васил Левски 57. Началният час е 18:30 ч., а организаторите ни обещават събитие, пълно с много настроение, любов и звездички – както подобава за всяка вълнуваща детска история.

Специален гост ще бъде Теди Лапшова – продуцент в СТАРТЕР – сутрешният блок на БГ РАДИО, посланик на неправителствената организация International Women Connected/Sofia , а от декември и с авторско предаване за иновации в ефира на БНТ 2, която ще прочете историята на Жана Помпон и ще прикове вниманието на всички с омайния си глас.

Друг участник в представянето ще бъде Мария Молерова, която ще изнесе първия си концерт на пиано, докато акомпанира прочита на дебютното издание, а ПОСТА/POSTA ще погрижат за вкусната страна на събитието.

Освен с историята за малката любопитка, ще можем да се запознаем с екипа, ще разберем какво ги вдъхновява и колко въображение е нужно, за да създадеш една книга, както и ще чуем за предстоящите им проекти.

Книжката ще бъде в лимитиран тираж и предвид глада за чудеса през декември, сме сигурни, че на 3 декември ще сложим шапките си с помпони и ще се отправим за среща със „Соки и Моки“. Защото никога не е късно да изживеем приказка.

Издателство “Соки и Моки” и тяхното събитие са във Фейсбук

___________________________

Лилия Угринова
Always and never the same.

Завършила “Изкуствознание” в Национална художествена академия, главен “виновник” да поставя равенство между минало и настояще. Дълго работи като копирайтър и коректор – цени думите с емоция, които тежат на място. Свикнала е да подслонява в себе си крайности и да ги опитомява в хармония. Определя се като странна смесица между интроверт и екстроверт; притежава сетива за детайли и интуиция за същност. Когато е интроверт се гмурва в книги, филми и изложби; в дълги разходки из улици с
вътрешен диалог и музика в слушалките. Когато е екстроверт е тук и сега – за партита и градска култура; за красиви места със смях, искреност и вдъхновения.
Вярва безкомпромисно в добрия вкус и смята, че мисията на всеки е да развие такъв. Добрият вкус като естетика и поведение. Днес тя е тук и сега и на нашия сайт – за да пише за това, което възпитава и вдъхновява добрия вкус.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!