Коледното чудо на 13-годишната Кейтлин, която проговори за първи път

Има само два начина да изживееш живота си. Единият е да живееш така, като че ли не съществуват чудеса, а другият – сякаш всяко нещо е чудо.“, е казал великият Алберт Айнщайн и ако ти още не си сигурен кой от двата си избрал, време е да се решиш.

Няма да потъваме в клишета, с които да се опитваме да те убедим, че по-пъстро, могъщо, въздействащо, силно и красиво е в света на чудесата. Там, където, ако непоколебимо вярваш, самият ти се превръщаш в малко чудо, което може да дарява на хората по-хубави дни.

Ако се съмняваш и не си открил доказателства за съществуването на онези невероятни и необясними моменти в живота, които са способни да преобръщат светове – разказваме ти за един такъв пример, който ни стопли душите и само потвърди факта, че чудесата се случват там, където са искани и чакани.

Още на 3 годишна възраст Кейтлин е диагностицирана с невербален аутизъм, а лекарите казват на майка й, че тя никога няма да проговори. Въпреки категоричната диагноза и лекарските твърдения, семейството на малкото момиче живее с надеждата, че някой ден може да се случи и чудо. Е, по-подходящ момент за чудеса от Коледа няма и една майка за първи път от 13 години чува гласа на собствената си дъщеря.

Всяка година съсед на семейството организира пищна, коледна украса, която радва всички наоколо със светещ дисплей от повече от 200 000 лампички, синхронизирани с празнична музика. По традиция живеещите около дома на мъжа в Мелбери, Флорида, се събират, за да видят запалването на лампичките, а сред тях всяка година са Кейтлин и нейната майка Марисабел. Тази година обаче се случва нещо вълшебно и неочаквано, което смайва събралите се под фантастичната украса. Кейтлин, която отново е със своята майка, изведнъж възкликва “Дядо Коледа! Дядо Коледа идва!“.

За Марисабел това е първият път, в който чува дъщеря си да говори и сега повече от всякога вярва в чудеса и е изпълнена с надежда. “Да я чувам как говори, това може само да ми вдъхва надежа. Днес може да са 2-3 думи, утре да бъде изречение. След една година това може да бъде и разговор.“.

Е, само можем да си представяме колко магични неща се случват ежедневно навсякъде по света. А може и да станем част от тях.

Засега избери поне да вярваш!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!