Колко (си) струва да пораснеш?

Всеки петък на noblink.bg можете да гледате онлайн премиерата на един нов български късометражен филм. Заглавието за тази седмица е колкото разтоварващо, толкова и подходящо за един по-сериозен разговор – със самите себе си, с децата ви, с приятелите… зависи от коя страна на порастването чувствате себе си в точно този момент.

Защо “I don’t want to grow up“?

Коментарът на NO BLINK:

Когато видя цената, която плащаш – не искам да порасна“, пее Том Уейтс през 1992-а, пред един… детски микрофон. Озъбен през лупа на света, от който не иска да бъде част.

Кога порастват децата? С първата разбита илюзия? Първите платени сметки? Или пък когато се появят собствените им деца? Сигурно всеки от нас има своята представа и отговор на този вечен въпрос. А там, където свършва представата, започва волята за справяне с точно тази реалност, която изисква порастването ни…


Темата за (без)отговорността на младостта като че ли става все по-голяма – колкото по-голяма става и свободата да избираме как точно да живеем живота си. Затова филми като “I don’t ‘want to grow up” на режисьора Филип Андреев ни изглеждат важни за правене и лесни за разбиране. Историята е разказана с необходимата за темата лекота, а сладкото безвремие, в което ни потапя, е като че ли най-верният ключ към разбирането на точно тази точка от човешката душа – едно състояние на границата между онова, което се налага да бъдеш, онова, което искаш да си, и възможността да левитираш още малко между двете, без да избираш, просто защото можеш.

В главните роли влизат двама обещаващи млади актьори – Мила Люцканова и Мак Маринов (и двамата можете да гледате на театрални сцени в редица постановки). Струва си да им дадете шанс и тук – просто за да си припомните (или представите) онзи момент, в който мечтаете за едни оранжеви стени и… нищо повече. А простичката радост от живота да е във въздуха наоколо, пък бил той и прашен…

______________

Ада и Александър са объркани двадесетинагодишни младежи. Спонтанно решават да заживеят заедно и започват малък ремонт на стара мансарда с помощта на най-близките си приятели. Ремонтът прераства в деструктивен купон и става ясно, че всички те имат проблем с порастването.

Година: 2016

Жанр: Драма, комедия

Продължителност: 27:31 мин.

Режисьор: Филип Андреев

С участието на: Мак Маринов, Мила Люцканова

Продуцент: Бъръ Филм

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!