“Да се разбЕрем кат’ мъже.” Демокрацията не ви е виновна

Факти: Докато десните се конкурират, боричкат, спорят помежду си, цепят, делят и раздробяват, една жена в ляво реши, че трябва да спечели изборите на всяка цена. С все по-безумни, арогантни, цинични и нелепи изказвания. “Демокрация ни отне много. Отне ни здравеопазването, образованието, сигурността”. Думите са на Корнелия Нинова, лидер на БСП и кандидат за бъдещ министър-председател на България.

Размисъл: Госпожо Нинова, (да, да, няма да се обърна към Вас с “другарко”, Слава Богу, демокрацията ми дава това право на този избор) много неща ми се иска да Ви кажа, но от възпитание ще ги редуцирам. Няма да усуквам и ще карам направо:

Всъщност, права сте – да, демокрацията ви отне лагерите, затворите, политическите преследвания, убитите на границите, изядените от прасетата, чл. 1 и ръководна роля на партията… Отне ви гнусната имитация на шоколад, наречена марципан, колективния мързел, хоремага, смесените магазини, задължителното гласуване на избори с един кандидат (а как ви се иска и сега да е така, нали), отне ви визите, плановата икономика, нечовешките външни дългове, корекомите, бананите и мандарините, които “идваха у нас само с Дядо Мраз”, отне ви записването за телевизор, автомобил, апартамент, отне уравновиловката и днес има конкуренция и състезание, отне ви задължителните манифестации, бригадите, комсомолците, отне ви 2-та канала по единствената телевизия, че и “Работническо дело” ви отне даже. Списъкът е безкраен. Много неща ви отне демокрацията.

Но тъй като демокрацията има и някои “несъвършенства”, а и у нас е повече фасадна, отколкото реална, заради вас и такива като вас, та:

Все още не успяла да изтреби комсомолското мислене, манипулациите, игрите на дребно със страховете на хората, корекомския манталитет, безумните лозунги, наглостта и цинизма, втръсналите до болка физиономии, които се самоназовават за “промяна”, възможността да фалираш банка по втория начин. Много несъвършенства има демокрацията, особено когато е в ръцете на хора без гръбнак. Не успя да ни спаси от “тасковщината”, която не знае що е интелектуална собственост и си “взима” чужд глас, без разрешение, за предизборен клип… Не успя да ни “даде” съдебна реформа, щото много като вас и вие лично я бойкотирахте. Абе, кофти нещо е демокрацията, особено, когато я разбираш като “гласуваме за Пеевски или правителството пада”.

И все пак, госпожо Нинова, демокрацията ни даде “това-онова”, не мислите ли? Благодарение на демокрацията синът Ви учи в САЩ, (макар че, сигурна съм, вие предпочитате Русия, ма децата все в тая, пуста Америка искат да ходят), на вас ви бе дадена възможност да сте “млада и успяла” и на 28 години да станете изпълнителен директор на “Техноимпекс”, днес страдате за бедните и им пишете през смартфона си, имате възможност да ползвате социални мрежи с предизборна цел, предполагам предизборната ви обиколка не се случва с Москвич или Волга… А ние…  ние имаме право да Ви напсуваме публично, когато говорите глупости, да се подиграем на нелепите Ви обещания, без да се озовем в Белене, Скравена или в ареста. Демокрацията ни даде възможност да влезем в храма “Света Неделя”, без да се страхуваме, че комунистите ще го взривят, докато сме вътре. Даде ни възможност да се състезаваме, да се конкурираме. (Нещо, което Вие искате да ни отнемете – в образованието например. Щото предложението ви за един учебник по всеки предмет е убийство на конкуренцията. А КОЙ ще избира кое издателство ще печата този един учебник, КОЙ, КОЙ ли ще ни каже?!?) Вярно, в хранителните вериги стоката не е поне 50% българска, както на вас ви се иска, но пък аз българско шампанско и български пармезан не съм виждала, та добре че са “вносните”. И прошуто, и обувки от “прогнилия Запад” можем да си купим даже. Даде ни възможност свободно да кажем, че ни е срам от вас.

Поогледайте се, поослушайте се, ако ви липсва нещо – проверете да не ви го е взел, ей така, без да иска, някой от вашите редици. И случайно да се е озовало в чантата му. А демокрацията не я мразете, не е тя виновна за състоянието на държавата. Пробвайте с мафията, олигархията, задкулисието, кредитните милионери, червените куфарчета… може и да ви се получи.

Демокрацията не е даденост. И ние не сме го забравили. Няма да ви позволим да ни я отнемете току-така. Ако Ви е толкова омразна, моля, не се мъчете повече – демокрацията ви дава възможност да емигрирате свободно. И даже няма да ви ударим печат “невъзвращенец”.  Дори бих дошла лично да ви изпратя до летището. За да видя с очите си, че най-сетне си тръгвате.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

1 Коментар

  1. Марина,ВЪЗХИТЕН съм от написаното по-горе!Напълно съм съгласен със всичко!Понякога се питам,толкова бързо ли забравиха тези неща хората от нашата възраст!Толкова ли е къса човешката памет!Нима не знаят,че те /социалистите/ разчитат на късата памет у хората!Затова гледаме по медиите всеки ден техни ПРОВАЛЕНИ”специалисти” да ни поучават!ОТВРАТЕН съм и от тях и от продажните журналисти които им пригласят!Считам,че най-голяма отговорност за изкривяване мнението на хората е на ЖУРНАЛИСТИТЕ.Смятам,че няма никакъв начин да се поправят нещата по МИРЕН начин!Дошло е време да хванем СОПИТЕ!Когато счупим главата на един продажен журналист,съдия,прокурор и т.н.,да видим как ще реагират останалите техни колеги!

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!