Тя е на 102 години и пребори коронавируса два пъти

Тя се ражда на кораб, превозващ имигранти от Италия за Ню Йорк, в пика на епидемията от Испански грип през 1918 година. Майка й умира при раждането, а тя се разболява от грипа. Двете й сестри й помагат да оцелее, докато успеят да се съберат с баща си в Ню Йорк, където заживяват в Бруклин.

За Angelina Sciales, която е все още бебе, това е само началото на един дълъг, но и изпълнен с трудности и изпитания живот.

В годините й се налага да се преборва с различни здравословни проблеми като вътрешно кървене и сепсис. Едновременно със своя съпруг й се налага да се изправи и пред диагнозата рак. Той губи битката, но тя оцелява.

През март 2020 година се среща и с Ковид-19. Заразява се докато е в болница за лека медицинска процедура. Прибира се в Центъра за възстановителна терапия и сестрински грижи, в който е настанена и няколко дни по-късно се установява, че е с коронавирус.

След интензивно лечение и седмици на борба с високата температура, на 20 април Angelina напуска болницата здрава и се връща в Центъра, но в изолирана стая.

Нейната дъщеря Merola получава ежедневни обаждания и информация за здравословното състояние на майка си, която в следващите месеци се старае да се върне към нормалния начин на живот. В края на октомври обаче Merola получава обаждане, в което е известена, че майка й е с нов положителен тест за коронавирус. “Тя отново имаше симптоми на висока температура и суха кашлица.”, споделя дъщеря й. Отново поставена в изолационна стая, Angelina Sciales за втори път събира сили, за да пребори болестта и на 17 ноември дава отрицателен тест. След няколко дни втори отрицателен тест потвърждава втората й победа над Ковид-19.

Angelina Sciales е на 102 години и макар да е с влошен слух и зрение, тя все още празнува живота!

Тя продължава да бъде източник на радост и забавление за околните, обожава да плете и винаги приготвя по нещо символично като подарък за посетителите на Центъра, в който е настанена.

Тя не е най-възрастната, оцеляла от Ковид, но може би е най-възрастната, която го е преборила два пъти“, каза нейната дъщеря пред CNN.

_____________

Заглавна снимка: CNN

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!