Кристалните колажи на Sara Shakeel

Тя признава, че няма никакво образование, свързващо я с изкуството, работи като стоматолог, но вътрешно в себе си винаги е била свързана с изкуството и с времето се е превърнала в самоук артист, който овладява колажа като форма на изразяване и определено хората днес я оценяват.

Близо 400 000 последователи в Инстаграм следят работата й, а почти сигурно всеки активно ровещ се в социалните мрежи човек е попадал на поне един неин колаж.

Sara Shakeel е вече майстор в комбинирането на колаж и оригинална фотография, като характерно за нейните творби е обилното присъствие на кристалите.

Цветни и бляскави, кристалите в нейните колажи са вечно присъствие, което се комбинира с констрастираща среда, като най-често се фокусира върху храната, женското тяло и градските пейзажи. Където и да е тяхното място обаче, те винаги стоят някак “на мястото си” и определено зареждат зрителя с приятни емоции.

Креативността й съвсем не се изчерпва лесно и скоро в  NOW Gallery в Лондон тя откри и поредната си самостоятелна изложба – “The Great Supper”, в която цялата една трапеза беше обвита в кристали до най-малкия детайл.

В интервю за Forbes, Sara Shakeel споделя, че винаги е била креативна личност, но през годините е била разколебана дали да следва изкуството в полза на по-стабилна кариера. Въпреки този криволичещ път, по който се движи, тя харесва да се занимава и с двете неща.

Нейна основна, движеща сила в работата й с колажите са емоциите и признава, че във всяка една творба оставя по малко от себе си.

На въпроса кой е най-големият урок, който е научила от света на изкуството, споделя, че без официално образование по изкуство този път, макар и много възнаграждаващ е изключително безмилостен, особено в днешния свят, в който идеите са плаващи и всеки твърди, че е артист. “Всеки един човек е уникален и специален по свой начин и няма нужда да се губи време в копиране на идеи, когато човек може сам да роди безброй такива.” Тя е направила точно това. И определно й се е получило.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!