Талантът, който извира от кръвта

Той е фотограф. Името му е Omar Robles. Наскоро успява да сбъдне една от големите си мечти – да посети Куба и да снима балетисти от улиците на острова на свободата. Днес фотосесията му вече е факт, а снимките – повече от впечатляващи. “Кубинците са едни от най-добрите танцьори в света. Може би това е и ген. Талантът извива от кръвта им.”, разказва Robles. И допълва: те живеят бедно, всеки ден се борят, за да се задържат на повърхността. И въпреки това, танцьорите им са постигнали стил и елегантност, каквито не съм виждал досега.”

Снимките наистина са изумителни. Изкуството на танца, удобно сгушено в нежната прегръдка на магията на фотообектива. В тези кадри има хъс, борбеност, енергия, страст, емоция… Докато ги разглеждаш, сякаш ти замирисва на живота, който кипи в Куба. Виждаш огромния талант издигнал се много високо над битовизмите, олющените сгради и бедността, която личи.

Една фотосесия на контрасти. За свободата на духа във все по-материалния свят, за красотата на изкуството, което отдавна не елитарна култура за шепа избрани, за таланта, който извира от дълбините на тялото и изстрелва душата в полет.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!