Ще се намери ли държавник, който да е по-силен от мафията?

Драги институции! Уважаеми медии! Много тъжно, обидно и самотно начинание е да си български гражданин. Става непосилно да се живее нормално, щастливо и удовлетворяващо тук.

Нямаше Ви, когато една банка стана “пирамида” и “банкомат”, както я наричате днес. Къде бяхте тогава? Да внасяте парите си там, заради “преференциалната лихва”? На среща в 5 с Цветан Василев, за да “назначи сина Ви на работа” (както днес се “пошегува” банкерът в поредното писмо, което написа на сайта си). На награждаването му за “Банкер на годината”, “Мистър Икономика”? Нямаше ви, български институции, когато двамата най-добри приятели се скараха пред очите ни. Когато “тандемът” се разпадна. Нямаше Ви, когато една империя, поддържана с държавни пари, рухна. Нещо повече, Ваши представители помогнаха това да се случи. Да, точно така. “Не се праветеее, не се праветеее!”
Днес пак Ви няма, драги институции. Няма Ви, когато моделът #КОЙ не е разрушен. Само са сменени някои от участниците. Няма Ви, когато един банкер се превърна в блогър, за да ни разкаже нагледно как действа и в момента този модел, само че този път без него на борда.
Къде сте, когато същият този модел атакува с бухалки опита за съдебната реформа, защото се страхува от нея?
Няма Ви, когато убиват деца в центъра на София, посред бял ден. А на майките остава само да се страхуват за децата си и да се кръстят това да не се случи на тяхната рожба. Няма Ви когато осъдени от Вас престъпници бягат от правосъдието и “излежават” присъдите си на някой топъл остров.
Нямаше Ви, когато застроиха плажовете ни така, че днес са празни.
Няма Ви, докато българското образоване бълва неграмотни висшисти.
Няма Ви, докато акушерки бият деца, а лекари поставят грешни диагнози, за да източват всички ни.
Няма Ви, когато някой може да завземе територия от река в защитена местност.
Стоите безмълвни под топлото рамо на мафията.
Не можете да се изчистите от всички онези, които петнят името на читавите сред Вас.
Уважаеми медии, и Вас Ви няма. Няма как да вярваме, че ще демонтирате онзи, същият модел, мили частни телевизии. Ръководството на една от Вас “лъсна” в онзи списък за срещи с мажоритарния собственик на КТБ. При това в разгара на антиправителствените протести през лятото на 2013 година. Днес, по думите на същия банкер, миноритарният собственик на другата от Вас, дължи много пари на модела #КОЙ.
Няма Ви, когато всички се чудим на кого служите. Няма Ви, когато искаме да знаем КОЙ Ви е собственик. Няма Ви…
А ние сме тук. Слушаме как всеки ден се оправдавате с нас. С народа – онази колективна маса от мързеливи, неграмотни, глупави, завистливи хора, заради които сме в това положение. Разделяме се и се мразим помежду си.
Да, много е тъжно и самотно да си българин. На много от нас отдавна им писна и си тръгнаха. Ние още стоим и стискаме зъби. Не е ясно обаче докога.

Ще се намери ли държавникът, който да е по-силен от мафията?

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

4 Коментари

  1. НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ ТОВА КОЕТО ИСКАТЕ ВИЕ И АЗ И ВСИЧКИ ПОЧТЕННИ БЪЛГАРИ.ЗАЩОТО, НА КРЪГЛАТА МАСА 1989-1990 Г.Е ВЗЕТО СЛЕДНОТО РЕШЕНИЕ: НИКОЕ СЛЕДВАЩО ПРАВИТЕЛСТВО ,ДА НЕ РАЗКРИВА МРЪСОТИЙТЕ НА ПРЕДХОДНОТО.МОЖЕ ЛЕКО ДА СЕ ПОПЛЮВВАТ,НО ИСТИНАТА НИКОГА.ТОВА ВИ ГО КАЗВАМ СЪС СИГУРНОСТ 100%…
    НИМА НЕ СТЕ ГО ЗАБЕЛЯЗАЛИ ДО СЕГА?!? ЛОШОТО И НЕПОПРАВИМОТО Е,ЧЕ ТОВА РЕШЕНИЕ СЕ СПАЗВА ОТ 25 ГОДИНИ А, ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СЕ ИЗРЕДИХА МНОГО,МНОГО …ЛАПАЧИ. ТЕ СА ВЪРЗАНИ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА И САМО НАСИЛСТВЕНОТО ИМ ПРОГОНВАНЕ,МОЖЕ ДА ПРЕСЕЧЕ ТОЗИ ОМАГЬОСАН КРЪГ.

    1. Г-жо, никога не казвайте -никога. Винаги има възможност и изход. А и нищо не може дълго време да остане в тайна. Рано или късно всичко излиза наяве. И само страданието ще отрезви българите и ще ги извади от потреса пред който изпаднахме всички от това ,което става пред очите ни. С вяра и упоение в Бог и единни само така може да преобърнем живота си.

  2. Как да намерим такъв държавник , нали веднага ще го ликвидират . Отдавна държавата трябваше да мине през военен режим , който можеше да ликвидира мафията . Сега е много късно , защото Съветска Европа и НАТО няма да позволят България да се оправи .На тези изедници им трябват слуги , затова и поткрепят това продажно правителство , което не смогва да се изправи от навеждане пред господарите си .Що се касае до медиите – те вървят след управляващите и са вечно в наведена поза /изключвам в.”Преса” и тв”Алфа”-тя е вечна опозиция/. Само уличния масиран натиск може да размести фигурите , но трябва да има водачи на масите с ясна позиция и с чувство на отговорност за бъддещето, защото досегашните все лъжеха народа ,след като се докопат до властта.Как да си обясним феномена с повторното избиране на доказала се с некадърността си партия и нейния лидер ,освен с манипулация на изборите .Кой народ прави два пъти една и съща грешка в избора си , освен българския .Кога страната ни е имала по-слабо правителство с половината министри -смешници и президент-посмешище ? Е , как да оправят държавата такива недоразумения ?И как така избираме пожарникар за премиер ? Това значи,че в България няма политик с топки ? Да опитаме с дамите тогава , пък може да случим на правилни хора ,а?

  3. България си има своя държавник, който строи пътища, пречиствателни станции, спортни зали – вие само мрънкате!

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!