Късометражната stop-motion анимация “Facing It” заслужава да отделиш 7 минути

Дали живееш както искаш? Дали хората около теб те виждат така, както ти си представяш? Имаш ли ти самият очи за различните пластове, които се крият под всеки човек и готов ли си да ги приемеш?

За някои хора това са абстрактни въпроси, които са безинтересни за разискване и навярно никога не са се задържали в ума им. За други обаче са ежедневие. И новият късометражен филм на режисьора Sam Gainsborough разказва точно за тях. За онези между нас, чийто вътрешен свят е изтъкан от препядствия и страхове, които ги откъсват от заобикалящата действителност, докато те се борят с взаимоотношенията си със семейство и приятели, изпитват силна социална тревожност и страх, че ще бъдат отхвърлени и изолирани от обществото.

Не всички сме социални животни, лесно приобщаващи се към различна среда, адаптивни и отворени. Хубаво е да не го забравяме, защото някъде там, в тълпата, има хора, които рушат вътрешните си стени, за да успеят да се социализират, без страх, че имат недостатъци (каквито всички имаме) и заради тях ще бъдат отблъснати. Не само външните белези и разлики са тези, които могат да издигнат бариери в общуването и е особено важно да си напомняме, че всеки човек е чуплив и крехък по свой начин.

Искахме да направим филм, който да приема недостатъците и вътрешните борби на хората. В крайна сметка никой не е идеален.“, казва създателят на филма.

Късата stop-motion анимация е създадена чрез смесица от техники, които обединяват реалността и сюрреализма в констраста на истински човешки тела и изкривени, пластелинови лица с гротескни изражения. Всичко се случва по начина, по който главният герой се чувства по отношение на останалите, а смесицата от техники дава възможност да се предаде как той емоционално въздейства със света.

През очите му всички хора са щастливи и цветни, докато на собствените си родители той гледа като на същества, лишени от емоции, затова и те са изобразени като гаргойли. Финалът на филма показва онзи “невидим” слой от реалността, който той сам успява да прозре и под който са скрити истински хора с души и емоции.

Препоръчваме ти “Facing It”, а понеже сигурно ще се запиташ как всъщност се случва всичко около създаването на подобен филм – второто видео ще ти покаже точно това.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!