Квадратен клин в кръгла дупка*

Честно, много обичам хора, които са твърде квадратни, за да паснат в удобната кръгла дупка. Онези ръбатите, шарените. Шилата, късащи торбата на стереотипа. Стриптизьорите, на които не им трябва сцена, за да съблекат униформата на заобикалящия ги свят. И се чувстават удобно в голотата на индивидуалността си. Не ги бъркайте с онези напъващи се същества с надути бузи, които в опита си да бъдат личности, грабват оскарите за главните роли в житейски бурлески.

Тааа… Ако трябва да участвате в училищните танци на тема “Принцесите на Дисни”, можете ли да се появите в качулат костюм на хот-дог с горчица? Не? Та това все пак е бал за принцеси?!

Е, шестгодишната Ейнсли Търнър от Апекс, Великобритания, може.

hot-dog-princess

“Този е най-любимият ми от всички костюми”, е простичкото обяснение на момиченцето защо се появява като хот-дог в Деня на принцесите. За мен това е достатъчно основателна причина.

“Мисля че балерините могат да носят рокли, но могат да носят и тениски или каквото друго искат. Обичам да танцувам вкъщи и не винаги обичам да съм нагласена.”

Cj3lbGqWYAAiVeh

Нейно Височество Хот-дог е щастлива. И уверена. Тя Е принцесата на деня.

CkEC0v_XIAAXhZs

“Не трябва да се страхуваш от това какво мислят другите за теб.”

CkENL2VWEAArRiI

Бащата на Ейнсли разказва, че на тръгване за празненството момиченцето се връща от вратата, изтичва до стаята си и донася единствената рокля на принцеса, която има. “Ще я взема, може някой да си е забравил костюма. И тогава няма да може да се забавлява.” И наистина роклята влиза в употреба – принцесата до Ейнсли на първата снимка е облечена в нейната синя рокля.

Когато си принцеса по душа, не се нуждаеш от бляскава рокля с финтифлюшки.

И кой е казал, че на кренвирша не му отива корона?

hot-dog-princess-2

*Квадратен клин в кръгла дупка (Square peg in a round hole, англ.) е британски израз, еквивалент на нашия “черна овца” – непасващ на очакваното, различен от общоприетото, открояващ се от монотонната тълпа.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!