“Вибрационни лепенки за коронавирус 19” – няма открита ваксина срещу шарлатаните

“Вибрационни лепнки за коронавирус 19”. Знаете ли какво е това? Не, не се шегувам. Продават се в мрежата, съвсем необезпокоявано. Рекламират се активно. “Носещи ваибрацията” на коронавируса”, гласи описанието. Поставят се на “определено място по тялото” (не е уточнено кое точно място), струват 50 лв. и ни информират, че през последните 2 години с тези лепенки “много успешно се лекуват вируси, бактериЙ, гъбички и паразити” (Явно носят вибрацията и на други вируси и бактериЙ). Има и отстъпка за по-голяма поръчка.

Ма как не се сети този свят преди нас, бе? Как пък на никого не му хрумна да си лепне вибрационна лепенка? Толкова просто било, пък цялата наука се впрегнала да търси васкина или лекарство!

Откакто попаднах на това “лекарство”, нося вибрацията на гнева. Сега, ясно е, че в държавата, в която ръсим захар по пътищата като превенция от ПТП-та, COVID-19 ще се опитаме да го борим с вибрационни лепенки. Което можеше да е много смешно, да се упражняваме всички вкупом по шегички, меме-та и всякакъв хумор, ако ставаше дума за поредната безобидна тъпота. Сега обаче не ми е смешно. Такава вибрация ме е праснала без лепенки, че не мога да се побера в кожата си и да повярвам, че подобна шарлатания се ражда в нечии извратени мозъци. Че никога няма да свършат създанията, които търгуват с човешките страхове и наивност.

Имам чувството, че мерзавщината добива пандемични размери и ако скоро не се появи някоя ваксина срещу лошотия и безчовечност, ще си живеем все така на дъното. Ако не друго – поне Бил Гейтс да вземе да ни чипира с някакъв “стаден” ъпдейт за съвест и емпатия, та дано някога мръднем малко от вибрацията на измекярството и евтиния тарикатлък.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!