Любов по време на пандемия

Италианските медии ги нарекоха съвременните Ромео и Жулиета. Една история за любов по време на пандемия. Любов, която се ражда на два балкона. Във времето на най-тежката изолация, заради COVID-19 в Италия.

И за да е наистина филмов сценарият – романсът между двойката разцъфва от двете страни на една улица във… Верона. Градът на Ромео и Жулиета.
38-годишният Микеле Д’Алпаос споделя, че това е “любов от пръв поглед”. Той вижда за първи път 40-годишната Паола Аниели, която се разхожда на терасата на дома си на 17 март, дни след като Италия е блокирана.

Въпреки че през по-голямата част от живота си. Паола и Микеле живеят на една и съща улица, те никога не са се виждали до карантината.

Същата вечер, в средата на март, погледите им се срещат за първи път, докато сестрата на Паола свири на цигулка от балкона, за да вдъхне настроение на изолираните си съседи.

Микеле е пленен от красотата на съседката си и скоро става очевидно, че чувството е взаимно. По ирония на съдбата Паола и сестрата на Микеле се познават, защото тренират в една фитнес зала и се следват в Instagram.

Когато Микеле разбира това, той създава свой профил в Instagram, само за да осъществи контакт с Паола и двамата започват да си общуват в социалната мрежа до късно през нощта.

Всеки ден си махат от балконите, изпращат си въздушни целувки и танцуват, макар и от дистанция.

Опознават се, докато си говорят по телефона и в социалните мрежи. А една сутрин Паола се събужда, излиза на балкона и вижда името си, изписано с големи букви на чаршаф, висящ от терасата на Микеле.
Когато Италия разхлабва мерките срещу covid-19 на 4 май, двойката не губи време – Паола и Микеле веднага се срещат в близкия парк. “Целувахме се като тийнейджъри”, разказва през смях Паола.

След цяло лято, прекарано в компанията на другия, Микеле и Паола вече са сгодени.

Къде ще сключат брак? На терасата на Паола. Откъде започва любовта им….

*Източник: www.wantedinmilan.com

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!