Любовта, която триумфира

Има снимки, след които наистина оставаш безмълвен. Кадри, запечатали любов, емоция, смисъл, спиращ дъха момент, миг, продължил вечност, победа на живота и любовта. 

“Любовта, която триумфира над COVID-19. Мария и Гуидо, дългата прегръдка след 101 дни раздяла”. Така кметът на Кастано Примо (град в провинция Милано, в най-засегнатата от вируса област на Италия – Ломбардия), Джузепе Пинятело, описва този кадър, след като го пуска в социалните мрежи.

Мария и Гуидо Стангалини са семейство от 70 години. Днес тя е на 93 години, той – на 100. Не могат да си представят живота си един без друг. Не са се разделяли никога, дори за ден, откакто се познават. До тази година, когато решават да се настанят в дом за възрастни хора. Той постъпва дни преди началото на пандемията, тя не успява, заради строгите мерки за изолация, които властите налагат. 101 дни раздяла. Тя чака у дома всичко да приключи щастливо и да постъпи в дома, за да живее отново с любимия мъж. Той се събужда всяка сутрин и се моли да я види отново. Да живее достатъчно дълго, за да успее да я прегърне отново. “Без нея аз не живея”, казва Гуидо. 
След 101 непосилно тежки дни, Мария най-после идва. Прекрачва прага на дома. След безкрайната прегръдка, Гуидо прошепва: “Повече никога няма да се разделим”. Мария избърсва сълзите си и казва: “Донесох ти нови ризи”.
“После се усмихна като младо момиче на първа среща. Имаха нужда от време, в което просто да стоят прегърнати, преди да ги придужим до стаята им в дома”, разказва кметът на града Джузепе Пинятело. 
И допълва: “тази снимка отговаря на въпроса какво е любовта. Това е тя – преплетени ръце, сълзи, прегръдка, намерено щастие, очи, пълни със сълзи и няколко нови ризи. Въпреки вируса и 101 дълги дни на раздяла. 

Източник: Corriere.it

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!