Лука и Алба – историята на един осиновител на дете със Синдром на Даун

Това е една от историите, които ме карат да вярвям, че в живота няма случайности, а само хора, които чакат да се срещнат и събития, които чакат да се случат, за да се задвижат сложни, вселенски механизми, от които ние хората нищо не разбираме или може би само някои от нас разбират… разбират как се случват чудеса. История за обичта, за силната вяра в правото на щастие и любов, история за топлата бащина прегръдка и за това да подариш на дете възможността да има добър живот и семейство.

Лука и Алба. Тя се ражда със Синдром на Даун, а нейната майка я отхвърля. В рамките само на първите 13 дни от появата й на бял свят, още 20 семейства отказват да я осиновят след като научават, че Алба е със специални нужди.

Там някъде обаче в тази история, вселената забърква и Лука. 40-годишен несемеен хомосексуален мъж. Още в детска възраст, животът изправя най-добрия му приятел пред ужасното изпитание да се бори с терминален стадий на рак, а Лука остава до края, преминавайки с него през ужаса, болката и отчаянието.

От този момент той решава да посвети живота си на хората, които се нуждаят от грижа и помощ. Работи като доброволец, помагайки на пациенти с тежки заболявания и увреждания. Когато взима решението да осинови дете, Лука иска то да бъде със специални нужди. Това негово желание се оказва плюс спрямо италианското законодателство, според което несемеен, хомосексуален мъж не може да бъде осиновител. Единственият шанс, който има е ако стане баща на дете със здравни или ментални проблеми. Това житейско предизвикателство за Лука е просто продължение на всичко, което той прави до този момент, а именно да се отдава изцяло в желанието си да помага на нуждаещите се.

Така се стига до едно телефонно обаждане, което дълго време е чакал. Още в първия миг, когато Лука вижда Алба в болницата, казва, че е бил сигурен, че това е неговата дъщеря. “Тя направи огромни промени в моя жвот и сега всичко се върти около нев. Донесе ми невъобраимо щастие. Аз съм горд, че съм неин баща. Исках точно тя да бъде моята дъщеря”.

Вселената събира Лука и Алба, за да случи едно чудо в техния живот и да има даде възможност заедно да бъдат щастливи и обичани по начин, който всеки заслужава. Алба вече расте с широка усмивка и заобиколена от хора, които я зареждат с позитивни емоции и много любов! Тя получава всички необходими грижи, а с баща й са неразделни. Лука от своя страна продължава да помага на хора със специални потребности, но неговата лична вселена вече има център – Алба.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!