Чудесна новина! Макс и Стефан Иванови успешно прекосиха Атлантическия океан само с гребане

Снощи в 19 часа българско време баща и син – Макс и Стефан Иванови успешно акостираха на яхтеното пристанище на Бриджтаун в Барбадос. След като на 14 юни двамата отплаваха от град Портимао в Португалия, те прекараха 115 дни, 105 от които прекарани в океана, и успешно завършиха огромното предизвикателство да прекосят Атлантическия океан от Европа до Южна Америка само с гребна лодка, която построиха сами.

17-годишният Макс постави и световер рекорд за най-младия гребец прекосил Атлантика.

Ден преди да стигнат до Барбадос те написаха “Земя!!! Виждаме земя за първи път от 3 месеца!!!”. Невероятния успех на Макс и Стефан е наречен “Първата океанска гребна експедиция за България”, а цялото пътешествие започна с идеята и желанието на двамата мъже да насочат общественото внимание към необходимостта от донорство на органи в България и да привлекат подкрепа за инициативата “Да! За живот!”

http://

105 дни лодката Neverest беше дом за бащата и синът, които напредваха в начинанието си, гребейки непрестанно на смени от по 2 часа. Поради пандемията от коронавирус, която засега света, няколко пъти им се наложи да променят дестинацията си – от Бразилия, на Венецуела, Френска Гвиана, Тринидад и Тобаго и най-накрая да акостират в Барбадос.

Няколко ураганни бури и тежки метеорологични условия също повлияха на тяхното пътуване, което трябваше по план да приключи с 30 дни по-рано, но въпреки трудните условия и всички препядствия, които се изпречваха на пътя им, те успяха да запазят вяра, кураж и сили, за да завършат с успех това невероятно начинание!

На брега на Барбадос ги чакаше майката на Макс – Жени Стефанова, а след няколко дни се очаква всички заедно да се качат на самолет, който да ги прибере в България.

__________

Снимки: Facebook

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!