Манами Ито – сила на духа и безгранична воля

Тя е абсолютното доказателство, че същестуват свръхчовеци. От онези, които животът изправя пред най-сериозните и големи предизвикателства, а те ги преодоляват, надскачат и ни удивляват.

До един момент нейният живот се движи ритмично, плавно и спокойно. Тогава е на 20 години и дори не подозира какво й готви съдбата. Манами Ито е цигулар и студент по медицина, с амбициозни цели и желание за развитие, когато животът я сблъсква с ужаса да изгуби дясната си ръка в тежка катастрофа. Тя се сбогува с мечтата си да стане медицинска сестра, напуска университета и една година не излиза от дома си.

В деня, в който отива да вземе протезата си, пред лабораторията вижда други хора с протези, които играят баскетбол. Точно тогава Манами разбира, че това съвсем не е край, а начало на нещо различно и макар ужасно трудно, нещо силно вдъхновяващо и най-вече – възможно!

Нейната майка, която е през цялото време до нея, й вдъхва още кураж и мотивация и както Манами по-късно ще признае, често й е казвала “Моля те, свири на цигулката си някой ден отново за мен!”. Така и става. Към днешна дата, Манами Ито има електрическа протеза и специално изработен лък, с който успява да свири като виртуоз.

За първи път свири с него през 2016 година, а само две години по-късно вече обикаля различни страни по света, където изнася концерти.

Това съвсем не е всичко обаче – Манами Ито има и втора специална протеза, която е създадена, за да й помогне да се върне и към друга своя страст, а именно плуването. През 2012 година тя участва в Параолимпийските игри в Лондон, в дисциплина плуване и достига до 8-то място!

И до днес Манами Ито не спира да открива нови вълшебства и предизвикателства в живота си, като доказва, че пред човек не стои нищо невъзможно за изпълнение, стига да има достатъчно воля и желание!

Хора от цял свят се прекланят пред силата на духа, която излъчва Манами и вдъхновението й служи са опора и надежда на много други.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!