Спрете центрофугата!

“Куриоз! Плейметка се отказа от силикон! Гаджето на Криско си дарява гърдите”. Страхотна новина! Чудесно начало на седмицата. Толкова е хубаво да знаеш, че има благородни жени, които “даряват” гърдите си. Може да се направи цяла кампания: “Дари гръд, спаси начинаеща плеймейтка, певица или някакво друго кандидат селебрити в нужда!”

“Тези два зодиакални знака са родени да бъдат шефове”. Поговорката “Учи, мама, за да не работиш” вече придобива нов смисъл: “Преди да те родя, мамо, ще ида на астролог, за да си в зодиакален знак, на който няма да му се налага да работи”. Какво развитие сме претърпели само. Изконната нашенска мечта всеки да е шеф е на път да бъде сбъдната окончателно.

“Доктори направиха секцио, но бебето го нямаше вътре!” “Новината” ще я оставим без коментар. Само се чудим случайно ли е, че и ние всеки ден влизаме в някакви сайтове и агенции да търсим новини, факти, проверена и полезна информация, а такива няма вътре. Жълто, пошло, манипулации обаче, колкото искаш!

“Край! Легендата Синди Крауфорд си отиде”. Жива е, Слава Богу, просто се оттегля от подиума. Но душите на пишещите подобни заглавия с цел преследване на бърза популярност, отдавна са си отишли. Безвъзвратно!

Не е ли крайно време някой учен да изследва как се отразява на мозъка четенето на подобни “новини” и заглавия! Страх ни е да си помислим какъв ще е резултатът. Цели поколения израснаха с насадената представа, че това всъщност е “журналистика”, а героите в тези статии са “звезди”.

*В текста са използвани цитати от: Pik.bg, bradva.bg, retro.bg, hotarena.net

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!