Кажи ми откъде се информираш, за да ти кажа какъв си

“Луксозна яхта потъна като ютия у кисело млеко край Видин”. Какво изящество на изказа, какъв виртуозен начин на изразяване, какви стилистични похвати! “Не пей ми се, не смей ми се” е положението!

“Вадя си парите с шибане, призна певицата Анастасия”. “Кажи ми какви са ти приятелите, за да ти кажа какъв си”, гласи една стара българска поговорка. В наши дни можем да перифразираме: “Кажи ми как се изразяваш или какви медии четеш, за да ти кажа какъв си”!

“Олекваме със 100 лева, ако хвърлим фас от колата”. Нов начин за обяснение на изменения в закон. Че сме “олекнали”, олекнали сме – най-вече интелектуално!

“Задръжте палеца си за 20 секунди – ще се удивите какво се случва…” Да, това е заглавие в нещо, което има претенции да Ви информира. Почти съм сигурна какво ще се случи на онези, които решат да изпробват “невероятния” експеримент. Ще им потече лига от устата, затъпяването обикновено до нищо хубаво не води! И едно предложение от нас, вярно по-клиширано е от тези модернистични идеи в някои сайтове, но пък действа от векове: Четете книги! Няма да повярвате какво се случва с мозъка Ви!

*В текста са използвани цитати от: 24chasa.bg, pik.bg, blitz.bg, budnaera.com
Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!