Какво да гледаш в Международния ден на театъра – постановките, които ще се излъчват онлайн на 27 март 2020

Това е начин и ние да засвидетелстваме благодарността си към всички театрали, които успяват и във време на изолация да достигнат до нас и да направят дните ни по-хубави и по-одухотворени. Изберете коя постановка да “посетите” от дивана вкъщи и помнете, че театърът ще има нужда от нас и след кризата, а ние от него – винаги. 

__________________

Хитовият спектакъл на Варненския драматичен театър “Стоян Бъчваров” – “Калигула” по пиесата на Алберт Камю, ще бъде представен във фейсбук страницата на театъра от 19.00ч.

Режисьор на постановката е Явор Гърдев, а в главната роля е актьорът Димо Алексиев. Спектакълът има две награди ИКАР 2009 – за сценографията на Никола Тороманов, както и за майсторското техническо осъществяване на Варненския драматичен театър.

Снимка: Росен Донев

Спектакълът не е подходящ за лица под 18 години.

Видеозаписът е осъществен с архивна цел през 2008 година по време на предпремиерни репетиции на спектакъла, без присъствието на публика.

__________________

Моноспектакълът “Черното пиле” на невероятния Мариус Куркински ще направи своята онлайн премиера също на 27 март, от 20:30 часа, като ще може да се гледа и следващите 72 часа след излъчването му.

“Черното пиле” е сбор от три разказа на Николай Хайтов – “Мерак”, “Пазачът на овесената нива” и едноимения “Черното пиле”.

Постановката има първа награда от Националния театрален фестивал “Чудомирови празници” в Казанлък. А през 2018 г. Мариус Куркински получава номинация за “Икар” за водеща мъжка роля.

Моноспектакълът ще бъде достъпен срещи билет от 8 лева.

___________________

Спектакълът “Парижката Света Богородица” на Лилия Абаджиева ще бъде излъчен в 19:00ч. безплатно в канала на Театър “София” в YouTube

Постановката по романа на Виктор Юго е на Димитър Стоянович, а сценографията – на Васил Абаджиев. След премиерата си през 2013 година получава награда “ИКАР” за майсторско техническо осъществяване.

Записът, който ще се излъчи на 27 март е заснет година по-рано, когато постановката се играе за последно пред зрители. Видеото ще бъде активно за гледане в продължение на 48 часа.

___________________________

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

Създадохме shash.bg преди пет години и оттогава до днес това е една от големите ни гордости. Зад това, което вие виждате, стои много малък екип от хора и въпреки трудностите, с които се сблъскваме, ние не се отказваме от идеята си да говорим за общественозначимите теми, които вълнуват всички, да разказваме светли истории, да ви срещаме с успели и позитивни хора, да разпространяваме добрите новини, както и да изразяваме мнение по събития, които са важни за обществото ни.

За тези години успяхме да подадем ръка и на много организации и хора, които са в началото на своя дълъг кариерен път и имаха нужда от подкрепа. Изградихме силна партньорска мрежа и застанахме зад независими организации, фондации, културни събития и независими артисти.

Най-важното обаче е, че стигнахме до вас. Благодарим за лоялността, за доверието и за възможността да ви разказваме вдъхновяващи истории, да търсим заедно добрите примери от живота, да се изправяме заедно срещу неправдата, грубостта, срещу лъжата и алчността.

Във време на социална изолация, във време на изпитание за обществата, във време на най-нужно обединение, още повече се опитваме да устоим на предизвикателствата и вярваме, че трябва да ни има.

Така, както вярваме, че трябва да ги има и всички наши колеги, които успяват да се борят с прекомерния негативизъм, с който сме заляти, фалша в новините и липсата на обективност.

Нека заедно продължим да проправяме път на интересните, позитивните и смислените новини, нека откриваме вдъхновителите на нашето време и хората, които работят усърдно за нашето по-добро утре, нека заедно работим за правото да имаме различно мнение, което защитаваме с аргумени и факти. Без вас няма да можем!

Подкрепете ни! За да ни има и утре.

Можете да го направите чрез дарение с карта ТУК, или с банков превод на нашата сметка:

Получател: MEDIABLISTER LTD
IBAN BG46INTF40015052952796
BIC INTFBGSF
Основание: Дарение
АЙКАРД АД

Благодарим ви!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!