Международен Фестивал на занаятите и изкуствата “Орешак 2019”

Подсказваме с идея къде да прекараш задаващите се почивни дни и да се насладиш на природа и изкуство в едно – Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак  съвместно с Община Троян организират Международен Фестивал на занаятите и изкуствата “Орешак 2019”, който ще се проведе от 3 до 5 май 2019 г. в изложбените зали на Националното  изложение с. Орешак.

Там ще се срещнеш с изкуството на майстори от България, Германия, Франция, Русия, Полша, Чехия, Унгария, Япония, Китай, Индия, Индонезия, Иран, Ирак, Турция, КореяМароко, Алжир, Судан, Катар, ОАЕ и Палестина, които ще покажат уникални предмети на занаятите и приложните изкуства. Хора на изкуствата от три континента ще представят своите произведения, въплътили в себе си духа на своята национална идентичност и културно многооразие.

Произведенията на изящнит  и приложни изкуства, магията на занаятите, музиката, песните и танците, ще те направят част от атмосферата на вековните културни традиции на различните народи. Целта е чрез богатите изразни средства на визуалните изкуства да се даде възможност на местната общност и на гостите на Националното изложение и община Троян, да се докоснат  не само до традициите и атмосферата на миналото, а и до ценностите и особеностите в съвременния бит на различните народи.

Живеем в интересно време,  в един  глобалния свят  и сме част от  една мултикултурна общност. Това има своите предимства, но поражда и известни тревоги. Как да бъдем толерантни към традициите на другите и същевременно всеки да запази  своята национално идентичност и специфика, за да можем обединени в многообразието да градим успешно нашето  общо бъдеще.

Страхотен шанс да се докоснеш до различни култури и националности в сърцето на Балкана.

А и пролетта в Орешак е рай на земята.

Откриване:  3 май  2019 г., 18.00 часа. 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!