Меланхолия в розово

Романтиката на женското тяло в сюрреалистични образи, много голота, провокативност, изследване на човешките взаимоотношения, хумор, мистерия и всичко това на фона на бонбонено розово – ето така звучи последната акрилна серия от картини на мексиканския художник Alberto Pazzi.

Вдъхновен от “романтични заблуди, човешки връзки и бонбонено розовия цвят”, авторът създава своята най-розова серия, която вплита елементи от поп арт в съчетание с ярко червено и хумор, който се върти около теми като човешкото желание и меланхолията.

Всъщност, Alberto Pazzi е погълнат от розовата си мания още от преди 2 години, когато случайно започва да използва розова хартия за някои от своите скици. “Има един специфичен розов нюанс, който наистина ме привлече и започна да ме обсебва. След това виждах всичко в розово.” По времето, когато наблюдава света през бонбонен филтър и преоткрива себе си чрез новия си любим цвят, той работи в студиото на не кой да е, а именно John Wesley, който тогава е на 90 години.

Този легендарен поп арт художник от 60-те и 70-те години успява да остави своя траен отпечатък върху Pazzi и днес той също признава “Поп артът вероятно е категорията, в която се чувствам най-удобно да представям своето изкуство.

Срещата ми с John Wesley беше един от най-важните моменти в моя живот в Ню Йорк. Това беше личност, за която съм учил в училището по изкуства. Да бъда толкова близо до неговото изкуство за мен беше невероятно и това ми оказа огромно влияние“. Това са и годините, в които всички елементи се подреждат по правилния начин и днес Alberto Pazzi твори с пълна сила, а публиката му се множи с всеки ден.

Последната изложба на художника се състоя в Ню Йорк и беше кратка разходка в света му, там, където той открива красотата в града, който никога не спи.

“Обичам Ню Йорк. Разнообразието, хаосът и всички вдъхновяващи хора, които имам щастието да познавам и срещам – това е постоянен поток на влияние и вдъхновение”, споделя художникът.

Творбите му представят сюрреалистични композиции на женското тяло, една летяща тоалетна, домашни любимци и други същества, които успяват да предадат различни изрази и емоции. Всичко се движи през хумор, мистерия, секс, красота и желание и може да достигне до празнота, безсилие, копнеж и любов.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!