MELFORMАTOR-ски уикенд в Пловдив

На 13 и 14 септември club VOID става домакин на две поредни събития на пловдивския аудио-визуален колектив MELFORMATOR.

Мелформатор е свят в света. Или казано с други думи – мултидисциплинарен колектив, насочен към организация на събития със строга идентичност, експериментално звучене и интерактивни визуални инсталации. Колективът е създаден преди повече от 6 години и продължава да съществува и до днес, сплотен от идеята за наложителна революция в нощния живот на Пловдив, а и извън него.

By Pink Tsonk

На 13 септември зад пулта на клуб VOID ще се качат waysie, denitza, sayulke, elen и mironov, a в нощта на 14 септември ще видим колективът в по-разширен състав за поредното издание на тематичната вечер “Void Electronic Sessions”.

Дейността на МЕЛФОРМАТОР се развива в различни артистични посоки, като днес включва студио за графичен и уеб дизайн, проекти за интерактивни инсталации, музикални колаборации и участия в многобройни културни събития от всякакъв характер.

By Pink Tsonk

Проектът включва различни форми на звукови и визуални експерименти и се стреми да създава и съчетава различните форми на дигиталното и абстрактното изкуство, обогатявайки клубната и визуална култура в Пловдив.

Едно от главните действащи лица зад пулта на клуб VOID ще бъде Самуил Кехайов / sayulke, основател на Melformator, отговорник за разнообразната програма на artnewscafe в Пловдив, част от платформата Nordic Soundscapes, а тази година, съвместно с Деница Чакърова, е организатор на серия събития на тема музика, технологии, образование и дигитални изкуства, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Мисията на Самуил, независимо от посоката на проекта, в който участва, остава една – обогатяване на клубната култура в Пловдив чрез алтернативни за града събития, посредством преформатиране на градските пространства, разнообразяване на музикалната среда и приобщаване на различни социални групи в идеята за клубната култура.

_________________

MELFORMATOR във Facebook.

13 септември – MELFORMATOR | Club VOID | Начало: 22:00

14 септември – VOID ELECTRONIC SESSIONS | Club VOID | Начало: 22:00

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!