Месец с филмите на Стефани Дойчинова в платформата на NO BLINK

През месец юни в платформата за българско кино зрителите имат възможността да видят онлайн премиерите на заглавията на младия и обещаващ режисьор Стефани Дойчинова.

Екипът на “NO BLINK” представя двата игрални филма “Пипнах те!” и “След 100 метра завийте надясно!” и документалния филм “Линията”. Това са дебютните проекти на Стефани Дойчинова, която в момент завършва своето образование в специалност “Филмова и телевизионна режисура” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. По време на обучението си тя е носител на награди от студентски фестивали, сред които отличие от 17-тото издание на Фестивала на Пекинската филмова академия

Филмът “Пипнах те!” беше част и от официалната селекция на София Филм Фест 2019 в конкурса на “Jameson” за късометражен филм и е отличен с Почетен диплом на церемонията по награждаване. Сюжетът проследява историята на мъж, замесен в престъпни действия като част от групировка, занимаваща се с трафик на хора. В главните роли са Валери Йорданов и Ивайла Бояджиева, а част от актьорския състав са също Йосиф Шамли и Петър Минчев.

“След 100 метра надясно!” ни разказва необикновената история на двама мъже, чиито пътища се преплитат по време на тяхното пътуване към града. Особени обстоятелства сблъскват героите на актьорите Леонид Йовчев и Китодар Тодоров, а недоразумение ги принуждава да се изправят пред смъртта. Документалният филм “Линията” ни отвежда на едно пътуване с последната теснолинейка. По време на нейния обичаен маршрут успяваме да проследим историите на хората, живеещи в близките градове и села.

Филмите могат да бъдат гледани свободно в платформата на “NO BLINK”:

ЛИНИЯТА

Последната теснолинейка на Балканите свързва повече от петнадесет села и градове, намиращи се дълбоко между три планини – Рила, Пирин и Родопи. Теснолинейката е единственото средство, чрез което хората се придвижват от малките към по-големите градове и осъществяват търговия. Населението по тези места се състои предимно от възрастни, чиито деца са избягали в чужбина в търсене на по-добро бъдеще. Филмът проследява историята на теснолинейката, a теснолинейката разкрива историята на хората, които живеят по пътя ѝ.

Жанр: Документален

ПИПНАХ ТЕ!

Крум (45) е замесен в групировка за трафик на деца. В търсене на поредната си жертва, той попада на малко момиченце (4), което го кара да заплати греховете си. От ловец Крум се превръща в жертва на жертвата си.

ЖАНР: Драма, Трилър, Хорър

СЛЕД 100 МЕТРА ЗАВИЙТЕ НАДЯСНО!

Никола пътува към София, за да посрещне раждането на своето дете. Опитвайки се да избегне трафика, той се отклонява и минава по стар, черен път, по който се движи и Стойко, който пътува към града за погребението на майка си. Недоразумение ги принуждава да се срещнат и ги изправя пред смъртта. Единствената опция е заедно да намерят изход от ситуацията.

ЖАНР: Драма, Комедия

_______________

Съдържание: NO BLINK

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!