Отбелязваме Международния ден на балета със спектакъла “Концертът”

През 1982 година в София се състои сесия на ЮНЕСКО, на която се взима решението 29 април да бъде обявен за Международен ден на балета. Датата съвсем не е случайна – 29 април 1927 г. е рождената дата на френския балетмайстор Жан-Жорж Новер, който историята познава като най-големия реформатор в класическия танц.

Новер е смятан за “бащата” на балета, който въвежда характерните позиции на ръцете и краката, които днес стоят в основата на класическия танц.

Вече 38 години светът отдава почитта си към големия талант Жан-Жорж Новер, както и към цялото балетно изкуство.

На 29 април 2020 година у нас Софийската опера и балет ще отбележи своя празник с постановката “Концертът” на Хюстън Киплинг от 17:00 часа, която ще бъде излъчвана на сайта на Софийска опера и балет, facebook страницата на Операта, както и на нейния YouTube канал.

Това ще бъде един празничен спектакъл, който е наистина вълнуващо преживяване и си заслужава да бъде видяно, макар и на екран!

“Концертът”- музика Фр. Шопен
Хореография – Джером Робинс
Постановка – Хюстън Киплинг

Диригент – Борис Спасов
На рояла – Рузанна Ташчян

*Спектакълът се излъчва с разрешение от тръста “Джером Робинс” (The Robbiins Rights Trust)

________________

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

Създадохме shash.bg преди пет години и оттогава до днес това е една от големите ни гордости. Зад това, което вие виждате, стои много малък екип от хора и въпреки трудностите, с които се сблъскваме, ние не се отказваме от идеята си да говорим за общественозначимите теми, които вълнуват всички, да разказваме светли истории, да ви срещаме с успели и позитивни хора, да разпространяваме добрите новини, както и да изразяваме мнение по събития, които са важни за обществото ни.

За тези години успяхме да подадем ръка и на много организации и хора, които са в началото на своя дълъг кариерен път и имаха нужда от подкрепа. Изградихме силна партньорска мрежа и застанахме зад независими организации, фондации, културни събития и независими артисти.

Най-важното обаче е, че стигнахме до вас. Благодарим за лоялността, за доверието и за възможността да ви разказваме вдъхновяващи истории, да търсим заедно добрите примери от живота, да се изправяме заедно срещу неправдата, грубостта, срещу лъжата и алчността.

Във време на социална изолация, във време на изпитание за обществата, във време на най-нужно обединение, още повече се опитваме да устоим на предизвикателствата и вярваме, че трябва да ни има.

Така, както вярваме, че трябва да ги има и всички наши колеги, които успяват да се борят с прекомерния негативизъм, с който сме заляти, фалша в новините и липсата на обективност.

Нека заедно продължим да проправяме път на интересните, позитивните и смислените новини, нека откриваме вдъхновителите на нашето време и хората, които работят усърдно за нашето по-добро утре, нека заедно работим за правото да имаме различно мнение, което защитаваме с аргумени и факти. Без вас няма да можем!

Подкрепете ни! За да ни има и утре.

Можете да го направите чрез дарение с карта ТУК, или с банков превод на нашата сметка:

Получател: MEDIABLISTER LTD
IBAN BG46INTF40015052952796
BIC INTFBGSF
Основание: Дарение
АЙКАРД АД

Благодарим ви!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!