Игри с въображението от фотографа Frank Kunert

На пръв поглед цветова палитра, бетонни стени и гледки, каквито всеки ден виждаме в градовете. Но пред познатия фон изпъква сюрреалистична нотка и фантастични сюжети, които изведнъж ни откъсват от реалността. Объркването е съвсем нормално, всичко изглежда напълно реално… сякаш прото наблюдаваме фотография. Това е и закачката, която немският фотограф Франк Кунерт добре знае, че ще ни обърка в неговите миниатюри. Моделите за тези интересни, забавни и провокиращи сюжети са дело на Кунерт, който отвежда зрителя на фантастично пътешествие, в което познати обекти се трансформират и сливат в необичайни архитектурни сцени, които изследват “абсурда на живота”.

Всяка творба на Кунерт си играе с въображението на зрителя и с неговите възприятия, а за целта на автора това му отнема седмици, дори месеци, за да има възможност да проектира и създаде всичко до съвършенство, а след това и да заснеме.

Още за проектите на Франк Кунерт гледаме в социалните мрежи, както и в неговата книга Frank Kunert: Lifestyle, която може да бъде намерена в Bookshop.

Малко от неговата работа ви показваме и ние:

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!