Виртуална разходка в Миниатюрния свят на чудесата

Миниатюрният свят на чудесата – най-големият железопътен макет в света с близо 1000 движещи се влакчета и умалени модели на различни градове и държави, има план до 2020 г. да заема площ над 2300 кв. м. Този приказен музей в Хамбург, Германия, е идея на Фредерик Браун. Преди години той влиза в магазин за жп модели в Цюрих и с това събужда всички свои детски спомени за конструктори, играчки и най-важното – една от най-съкровените му мечти – да построи най-големия в света жп модел. Така през 2000 г. неговата мечта започва своята реализация, а днес е превърната в една от най-големите атракции за милиони туристи годишно.

Над 215 000 миниатюрни фигурки, заобиколени от 3600 мостчета и сгради. 13 000 м. релси, по които 930 влакчета, включващи 14 450 вагона, се движат през приказно красиви планини и градове.

Изработката на всеки елемент е невероятно детайлна, а посетителите на музея могат сами да задвижват различни части от пейзажа като течащата вода в реките, плаващи кораби и автомобили, също и специално осветление. За още по-реална картина, изобретателите са създали и начин да симулират приливи и отливи в морето на всеки 30 минути.

Създадени са умалени модели на Австрийските Алпи, Швейцария, Италия, Франция, Скандинавия и Америка.

В музея имате възможност в реално време да наблюдавате как майсторите творят малките фигури и любезно отговарят на всички въпроси на любопитните деца. Ако обаче нямате възможност скоро да посетите това вълшебно място, то Google Street View Ви подарява едно незабравимо пътешествие в миниатюрния свят на чудесата.

За да е възможно всичко това, специалисти използват техника на заснемане чрез създадени малки коли с вградена камера, които обикалят по малките улички и заснемат този уникален свят.

Насладете му се и Вие:

 

 

2

6

7

3

11

8

12

13

9

10

4

5

 

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!