Митьо Очите като водеща новина. Саншанжмон

За подменената от години реалност

Ексклузивно! Митьо Очите е прострелян. Атентат срещу него. Отново! На живо ни информират за състоянието му. Извадиха ли всички куршуми от тялото му? Какво е състоянието му?! Ще оцелее ли? Кой стреля по него и защо? От снощи това е новинаТА. Митьо е хедлайн. Искаш, не искаш – четеш, слушаш и гледаш за него. Мутрите с прякори на лицево-челюстни органи и зеленчуци като мейнстрийм. И ако националното радио се отказа да ни информира за нивото на река Дунав в сантиметри и вече няма да чуваме култовото sans changement (без промяна, б.р.), щото е ретро, то безумията на бг мафията и криминалната хроника с махленски привкус и фокус винаги са на мода у нас. Галерия с негови снимки, информация, че състоянието му се е влошило, че му предстои нова операция, кои са най-големите му врагове, хроника на предишните атентати срещу него… Абе нямат медиите ОЧИ за нищо друго днес, освен за ОЧИТЕ.

Нищо друго не се случва у нас и по света. Така ще решиш, ако следиш новините у нас от снощи насам. И, разбира се, пак ще ти заседне оная буца в гърлото, че няма по-кофти държава от нашата, че мутрите са навсякъде, че 90-те никога не са си отивали от тази територия. Представителите на калабрийската, сицилианската и руската мафия започват да ти се струват като момченца от детския радиохор към БНР. И пак се улавяш, че се вайкаш, че всичко е загубено. Утайката пак е на повърхността. Кончината на един от виртуозите на перото – Евтим Евтимов, мина мимоходом, в края на емисиите, част от статистика, нали, още един умрял поет. Ма то от старост. Не са го гръмнали в Слънчев бряг като Митьо. Ми не е интересно. Няма екшън, няма съспенс… Пък после, същите тези медии, броят двойките от матурите, заклеймяват децата и с драматизъм в гласа питат в тийзъра: какво поколение отгледахме? Защо децата ни знаят повече за Киро Японеца, Златко Баретата, Митьо Очите, Желязото, Пръча, Коча…, отколкото за Георги Господинов, Евтим Евтимов, Цветана Манева, Джоко Росич… Оххх, ужасни деца, значи, казвам Ви. Толкова неграмотно поколение никога не е било. Все по-зле става. Накъде отива България, накъде? Ми щото мутрите отдавна са на челно място в дневния ред, който поднасяте на обществото, уважаеми! Щото искате да ни накарате да повярваме, че е многooo важно колко точно литра кръв е изгубил Митьо. Щото поетите никой не ги кани по студия и предавания. Всъщност, канят ги, когато се пропият и надигат бутилка с водка в ефир. Като Калин Терзийски.

Докато новините за поредната гангстерска битка вади очите на зрителя, няма да е модерно да си нормален по тези земи. Докато нямате очи за истински важните неща и смислените хора, читавите трудно ще виреят, лесно ще се обезверяват и бързо ще бягат оттук.

P.S. Току-що прочетох, че “Бисер Миланов-Петното отнесе 4 коли в центъра на София”… Гответе се за централни емисии новини!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

2 Коментари

  1. Доста манипулативно разсъждение, с което се имитира хапливост. Например, Георги Господинов е постоянно в центъра на медийното внимание, а децата непрекъснато ги срещат с “писателя”, който стана знаменит чрез мощните групи за натиск с най-откровено снобистки възгледи. От друга страна издъхналият поет Евтимов омърси перото си с възхваляването на същото тази полиция, която пази предимно бандитите, с които има общ бизнес особено по черноморските курорти. И не е лошо младите да знаят какви са перспективите, ако подражаваш на Митьо и другите там кочове-пръчове. Героизацията на злото или на “естествената” бездуховност, която може да мимикрира като висока литература – това е главната опасност на нашето време!

  2. Пишем в google – site:shash.bg Евтим Евтимов и четем колко пъти сте писали за него. 0 – до тази статия. И пишем
    site:shash.bg митьо очите и гледаме тази статия. Т.е. вие като “нормален” сайт написахте новина за новини за Митьо Очите. Ама пак за него. И пак защото това вълнува всички. А за Евтим Евтимов нещо не виждам …

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!