Да се чувстваш удобно в годините си

В съвременното общество, вманиачено на тема: “как да изглеждаме вечно млади”, отношението към хората с повече опит често е пренебрежително, дори обидно. Сякаш не обръщаме внимание на красотата и блясъка, на онези, които стареят с класа, грация и достойнство. У нас пък все още могат да се чуят изрази от типа: “за кога да се поддържам на тези години”, “тази дреха не е подходяща за нейните години/възраст”и т.н. глупави предразсъдъци..и

И докато все повече хора са заети да спрат неизбежния ход на времето с ботокс, филъри, операции и всякакви подмладяващи процедури, тази руска агенция решава вместо това да покаже красотата и чара стареенето в поредица от великолепни снимки.

Агенцията представя модели между 45 и 85-годишна възраст, като по-голямата част от тях са над 60 години, а само мъжкият модел, Сергей, е на 45-годишна възраст. “Снимах го, защото изглежда по-стар, отколкото е”, казва фотографът на агенцията Игор Гавар в интервю пред Vogue.

И да, възрастта е привилегия. А както казва Коко Шанел: “Никой не е млад след четиридесетте години, но можем да бъдем неотразими във всяка възраст”. Нямаме основателна причина да не й вярваме.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!