В мрачния свят на художника Yang Yongliang

В моята работа е важна смисловата връзка между хората и природата, традицията и модерността, Запада и Изтока”, споделя художникът Янг Йонглянг в свое интервю. Той е роден през 1980 година в Шанхай, Китай. Обучаван на традиционно китайско изкуство още от ранно детство, Ян възпитава дълбока култура и уважение към него, развива заложбите си на художник и се ориентира към Китайската художествена академия, която през 2003 година завършва със специалност “Визуална комуникация”.

Привлечен от градските пейзажи, авторът е посветил специално място на тях в своето изкуство, като неговата пейзажна живопис е с много разпознаваем и сложен стил. Използва връзката между традиционното и съвременното изкуство, прилагайки различни дигитални техники от съвременния език, примесени с традиционни вярвания и естетика.

С последния си проект, Ян Йонглянг хармонизира генерираната от човека светлина и светещите през нощта звезди в 4К видео инсталация. Под звуците на зловещ саундтрак, “Journey to the Dark II” ни разхожда през планински град, по улиците, на който се вижда движението само на колите по мостовете, а светлините излъчват постоянен блясък сред модерната архитектура и релефните форми на високи и мрачни планини.

Ян Йонглян е базиран в Шанхай, но не малко време прекарва и в Ню Йорк. Несъмнено това оформя и усещането му за мащабност и динамика в градските пейзажи, които в неговото изкуство често са изобразени чрез модерен, индустриален живот, с който се създават деспотични среди, които поставят под въпрос човешкия напредък.

Древните китайци са рисували пейзажи, за да възхвалят величието на природата. Творбите на Ян от друга страна водят до критично преосмисляне на съвременната реалност”, се казва в изявление относно проекта.

Гледаме видеото, което ни разхожда в този тъмен и мрачен свят, докато всички въпроси и разсъждения оставяме всеки сам да си зададе. Безспорно инсталацията е фантастично добре изпипан проект с множество фини детайли и светлини, които будят емоции в зрителя. Вижте.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!