Мраморните възглавници на Håkon Anton Fagerås

Той работи главно с мрамор. В неговите ръце обаче той се превръща в изумително мек и крехък материал, който напомня памучна лекота и гъвкавост. Тайната се крие единствено в таланта. Съвременният артист Håkon Anton Fagerås  припомня интересни занаятчийски похвати и тънкости, които големите майстори на скулптурата познават. Визуалната заблуда, която обърква съзнанието, но същевременно изумява с прецизност и детайл – всичко това можем да видим в невероятните мраморни възглавници, които Håkon Anton Fagerås създава в своето ателие.

Тези мраморни скулптури говорят много за автора и неговото изкуство, което той определя като фокусирано върху крехкостта и уязвимостта. Дори в гъвкавите възглавници, авторът намира символика, която ни води към най-красивите и най-трудните моменти от живота, които често прекарваме в леглото и затова серията пресъздава възглавниците в най-естествените им пози, които напомнят усещането за изживени моменти.

Плавните гънки изглеждат почти естествено, а това доказва колко изумително талантлив е авторът и колко добре познава техниките и възможностите, с които да подчини иначе толкова трудния за работа мрамор.

Серията се казва Down.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!