Изключителният Daniel Popper показа новата си творба

Неговата работа безспорно е изумителна и впечатляваща! Със силни послания и уникално изпълнение, гигантските скулптури на мултидисциплинарния артист Daniel Popper, са оставили отпечатък на различни публични места по целия свят.

Daniel е специализиран в интерактивно изкуство, публично изкуство, сценичен дизайн, инсталационно изкуство и интериорен дизайн.

Става популярен най-вече с огромните си публични арт инсталации на топ фестивали като Electric Forest в САЩ, Boom Festival в Португалия, Rainbow Serpent фестивала в Австралия, както и Afrikaburn в Tankwa Karoo в Южна Африка.

Много от работата на автора е обвързана с други творци, заедно с които създава електронна музика, LED осветление и прожекционно картографиране.

Виж още: Как изкуството помага да се преодоляват страхове

Последните години Daniel Popper обяви, че ще се фокусира върху създаването на постоянни публични инсталации, а ето че и последната му творба вече обикаля световните медии и социални мрежи. “Thrive” е изключителна, мащабна скулптура на жена, разкъсваща гръдта си, от която се открива тунел, покрит с папрат.

Цялата скулптура е изработена от армиран бетон със стъклени влакна и тежи 14 тона.

Творбата ще функционира като постоянни публична художествена инсталация в приземния етаж на огромен жилищен комплекс във Форт Лодърдейл, Флорида.

Thrive, 2020. © Daniel Popper

Thrive, 2020. © Daniel Popper

_________________

*Всички снимки са споделени след писменото съгласие на автора. 

Виж още: 5-часова видео разходка в Ермитажа – истински подарък за душата

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!