Първият Музей на щастието в света отвори врати в Копенхаген

Може да сме датчани, мексиканци, американци или китайци, но преди всичко сме хора. И щастие ни носят едни и същи неща. Надявам се хората да разберат това на изложението“, казва Майк Уикинг – изпълнителен директор на Института за изследване на щастието и съосновател на първия Музей на щастието, който отвори врати в Копенхаген. Той добавя “Мислехме, че в наши дни може да няма много посетители, но светът наистина се нуждае от малко повече щастие. Затова решихме, защо да създадем място, където хората да могат да го изпитат“.

Instagram

Институтът за изследване на щастието е организация, която изучава науката на щастието и причините, поради които някои общества са по-щастливи от други. Майк Уикинг споделя, че много пъти усеща, че хората приемат Института като вълшебно място, пълно с кученца или сладолед, а всъщност са осем души, които стоят пред компютрите си и разчитат данни. Институтът се явява и движещата сила зад проекта за музея.

Със сигурност има и причина първият Музей на щастието да отвори именно във втората най-щастлива държава в света – Дания. Мястото предоставя на своите посетители интерактивни преживявания и експонати, чрез които се разглежда как различните страни по света приемат щастието. На 14 юли тази година, при строги противоепидемични мерки, музеят отвори врати и предостави възможност на гостите да изследват щастието от глобална гледна точка, която включва исторически прозрения за това как концепцията за щастие се е развила през вековете и начините, по които различните регионални култури определят термина.

В пространството се помещава огромна колекция от дарени артефакти, които олицетворяват щастието за различни хора от цял свят.

Кое е нещото, което вие бихте изпратили? Има ли нещо, което бихме искали да видим там, което да ни направи щастливи, да ни влее позитивни мисли и енергия?

Хубаво е по-често да се питаме какво е щастието за самите нас. Може ли да бъде побрано между стени, може ли да се пипне, може ли изобщо да се опише.

Хубаво е по-често да мислим за щастието. Но, най-хубаво е по-често да генерираме щастие и да зареждаме света около нас.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!