С мисъл за смисъла на съвременната реалност

Един разрез на съвременното общество. Галерия, илюстрираща живота ни. Без абсолютизиране, общи знаменатели, сочене с пръст или крайни изводи.  Просто наблюдение на навиците ни, действията ни и поведението ни, които може би ще ни помогнат да разберем динамичния и непрестанно променящ се свят, в който живеем. Центрофугата, която ни върти ежедневно.

Понякога е по-добре да погледнем отстрани, да направим крачка назад, за да погледнем обективно и честно живота си. Тогава виждаме по-лесно и очевидните абсурди и недостатъци, които в ежедневието като че ли приемаме за норма, да се надсмеем над себе си и навиците, които ни пречат.

Полският художник Павел Кучински успява по впечатляващ начин да подложи съвременното общество на мощна сатира чрез остро илюстрирани късчета, които имат за цел да ни накарат да преосмислим приоритетите си.  “Отдавна разбрах, че илюстрацията е най-добрият инструмент да изразя моите наблюдения”, казва Павел Кучински. “Винаги казвам, че съм илюстратор на сюрреалистично време, така че това се отразява в работата ми.”

“Исках да бъда разбираем за всички народи”, казва той. И добавя:”Опитвам се да не говоря директно за съвременните проблеми. Опитвам се да покажа по-широк поглед. Получавам много и различни мнения и оценки за себе си и изкуството си – че съм комунист, либерал, фашист, консерватор, краен противник на технологиите и т.н. А всъщност Facebook, останалите социални мрежи и всички технологични иновации са просто инструмент. От нас зависи как ще ги използваме…”

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!