Над 1000 заглавия на песни сменят имена на държави в музикалната карта на британското арт студио Dorothy

Богато въображение, много хумор и креативна мисъл се изисква, за да илюстроваш картата на света с музикални заглавия вместо имена на държави. Интересната идея е на британското арт студио Dorothy.

Закачката е в това да се поставят заглавия там, където ще са най-подходящи от гледна точка на географско положение или политически статус и, разбира се, най-забавно и интересно става там, където “хората трябва да помислят защо точно тази песен е избрана“, споделя Али Джонсън. “Anarchy in the UK” за Великобритания и “Back in the USSR” за Русия са само част заглавията, които ще видиш на музикалната карта, а ако се чудиш под какво заглавие сме ние в цялата картинка – парчето е “Radio free Europe”.

74 часа музика, събрана в световната карта продължава с “Isolation” на Joy Division за Северна Корея и Flock of Seagulls – “I Ran” за Иран. Без съмнение New York е завинаги на Frank Sinatra! И това е само малка част от всички музикални заглавия, като не всички са толкова популярни. Някои от тях може би не си чувал, а най-вероятно не си и “посещавал”.

Ето ти хубаво начало с мисли за пътешествия и музика! Иначе музикалната световна карта можеш да откриеш ТУК.

Кой знае, може да вдъхнови далечно пътуване…

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!