Силата на волята

“Не вярвам във възрастта, вярвам в енергията. Не позволявайте на годините Ви да определят какво можете да правите и какво не можете да правите”. Това не е позитивен новогодишен пост във Фейсбук. Думите са на Tao Porchon Lynch, която, със своите 98 години, е най-старият йога учител в света. Така че – можем да й вярваме 🙂 Тя започва да практикува йога през 1926 г., когато практиката е все още е почти изцяло запазена мъжка територия. Дамата основава през 1982 година Уестчестър Йога Институт и оттогава полага всички усилия да научи младите, че не възрастта, а духът и воля са важни, за да поддържаш тялото си в кондиция. “Всичко е възможно. Няма невъзможни неща. Всяка сутрин се будя с мисълта и настройката, че днес ще бъде най-добрият ден в живота ми”, споделя Tao.

Тя започва да се занимава с йога, когато е на 8 години. Tao вижда група момчета, които тренират на плажа в родния й град Пондичери, Южна Индия. Дори най-близките й хора са скептични към желанието да се занимава с йога практики. “Леля ми се смееше и ми каза, че йога е мъжко занимание и не е подходящо за дами. Аз обаче исках да правя тези невероятни неща с тялото си. Щом момчетата можеха, защо аз да не можех”.

Марката за йога облекла “Athleta” пусна рекламно видео с Tao Porchon Lynch, като част от кампанията “Power of She”, която цели да насърчи жените да се грижат за себе си, за духа и тялото си. Във видеото участва и Terri Kennedy, също учител по йога и медитация. Двете се се срещат по време на йога клас и веднага разбират, че са”духовни сродни души.” Сега двете приятелки, които пътуват заедно по цял свят, са вдъхновение за много жени да живеят живота си с позитивизъм и оптимизъм.

“Тялото ми продължава да ме подкрепя и е на моя страна, благодарение на йога и танци”, разказва Tao и допълва: “Чувствам се най-силна, когато преподавам и когато съм на дансинга.”

wennoddpix056748

Кой каза, че остаряването е страшно?

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!