Е, не! Айде нЕма нужда от толкова модерност.

Да съм скучна и консервативна лелка – не съм. За доказателство, това по-долу е колажче от селфита само на част от цветовете, които носих на главата си през последната половин година. От 40 години обикалям света, събирам и възприемам идеи, експериментирам с храни и напитки, преминала съм през комсомола, диското, ню уейв, хипарията, пънкарията, рокерията, смарт-шика, поша, шаби-шика, смарт-кежуъл, чистотата и еклектиката на стилове, моди и начини на живот. Не ми е чужд и хипстъризмът.

hair

Само с кафето не се научих да експериментирам. Кафето е само едно – еспресо! Късо, силно, ароматно, без захар. Точка. А най-любимото си ми остава онова от кафеварката – за мен си остава “кубинска”, нищо че е италианска. По онова време всичко хубаво идваше от комунистическия свят. Какво италианско кафе? Тихо, шшшш, ще те чуят.

IMG_5857-433x325

Никога не успях да се науча да пия капучино, лате, фрапе, макиато и модните им притурки – канела, карамел, бадемов сироп. Някак си снизходително гледах на хората, които се правят, че пият кафе, само защото поръчката им звучи тренди – “голямо лате с карамел и едно макиато, моля”. Но днес прочетох за най-хипстърското течение в пиенето на кафе:

Деконструирано кафе! Ъ?

Е, не! Айде нЕма нужда от толкова модерност.

Както името му подсказва, това е кафе, поднесено на съставните му части. Деконструкция! По атрактивен начин. В колби и епруветки, в три различни чаши. Искаш лате – те ти чаша с еспресо, чаша с мляко и чаша с вода. И да не си помислите, че ти дават четвърта чаша, в която да го разджуркаш. Не, не. Хипстърско е да се пие поотделно. Започваш с еспресото, с аромата. Измиваш небцето си с вода и включваш на мляко. Мммм, сладост и масленост. Много е важно да притвяряш очи и да задържаш глътките си в устата по няколко секунди. Тва е. Много е модерно. Още по модерно е, ако ти сервират вместо захар, захарен сироп от стевия или поне манов мед… в спринцовка.

a87cf39eecc8834b19d4fd9392a3aac3

CMF_8VdUwAA6yLx

image

CY6UivcWEAAQ6Pu

А това сигурно е айс лате.

CD-7sKyVIAE1Lg6

Убийте ме с камъни, че не възприемам иновативните и креативни начини на сервиране. Но докъде ли ще стигне тази хипстър деконструкция? Сдъвкваш 5 зърна кафе, после две листенца стевия и си шприцваш една спринцовка топла вода в устата. Задържаш 3 минути и гълташ…

Искам си старомодното еспресо. Късо, силно, ароматно без захар. Точка!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!