Никой не е нормален. Просто по-често трябва да си го припомняме

В детските си години като че ли се стремим все повече да приличаме на другите, за да не бъдем отхвърлени, а като възрастни започваме да искаме тъкмо обратното. И, накрая забравяме, че единствено важно и най-трудно си остава да сме самите себе си.

Повечето хора не обичат да говорят и дори да се връщат в спомените си към онези унизителни и безпомощни моменти, в които са се чувствали натикани в ъгъла на училищния коридор, сам сами сред тълпа от неудобни погледи на заобикалящия ги “свят”, който гледа осъдително само, защото… са такива, каквито са. Различни по безброй причини. И може би по-добри, големи, силни и можещи. Но, за останалите – просто различни.

Ако не се разпознавате в тези свиващи душата емоции, то със сигурност познавате поне един човек, който ги е изпитвал неведнъж. Запитайте се вие как сте постъпвали в тези ситуации. И не се съдете. А се променете и помогнете на следващите поколения да бъдат по-приемливи и разбиращи хората, които “не се вписват”.

Независимо как се чувствате отвътре, не сте сами. Това е посланието, което носи възхитителната кратка анимация, създадена за благотворителната фондация Childline във Великобритания, която от години е в помощ на деца и младежи.

През 1986 година фондацията открива 24-часова гореща телефонна линия, като целта е да се осигури възможност на деца да споделят проблемите си. Тогава те са били обвързани повече със сексуално или физическо насилие, както и семейни проблеми. Днес обаче тревожността, ниското самочувствие и автоагресията изместват тези проблеми.

Преди 4 години фондацията показа тревожни проучвания, че във Великобритания все повече деца страдат от липса на самочувствие и себеуважение поради натиска на съвременния свят и социалните мрежи.

“Nobody is Normal” е едно кратко напомняне, от което навярно много деца имат нужда. А и не само те. Режисирана от Catherine Prowse, анимацията поднася силните си поуки по интересен и докосващ начин. Вижте сами:

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!