Нравствените увреждания на един вицепремиер

Факти: “Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си. Манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца. Без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестен начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели.”

Думите са на вицепремиера по икономическата и демографската политика Валери Симеонов по повод законопроекта за хората с увреждания.

Размисъл: Прочетох думите. И не, не са само думите, които ме взривиха. Гледам видеото за четвърти път. Ехидна интонация, дръпване на ъгълчетата на устата в съскаща гримаса, театрално възмущение от “лошите” майки, присвиване на оченцата, поклащания и потреперванията на цялото тяло. Неее, тук не става дума за неподходящо вербално изхождане в състояние на политически афект. Невербалният език поставя окончателната диагноза – нравствено увреждане в акутна форма. Тотален дефицит на емпатия, нарцистичен цинизъм, увреждане на мозъчните центрове за човечност поради липсата на кислород – там горе високо на властовия пиедестал.

Г-н Симеонов, патрЕоте,  дори думите ти не са толкова страшни (отдавна ни премляхте във всякакви гнусни, цинични, долни, пошли, манипулативни, популистки изказвания). По-страшни, по-цинични са мислите ти. Ти вярваш, че тези майки “крещят” с политическа или “материална” цел. Ти не осмисляш, че тези жени всъщност нямат време да са майки, защото 24 часа са болногледачки, рехабилитаторки, социални работнички, психоложки… А така им се иска да бъдат като другите майки – да ходят на работа, да общуват с колеги и приятели, да играят с децата си в парка, да ги заведат на спорт или кино. Ами, да, сега протестират, защото дълго са лъгани и дълго са търпели. Търпението ферментира от дългогодишните захаросани политически обещания, гневът закипя и избухна.  А според теб този протест е опит за провал на властовия ти рахатлък, съответно майките са политически враг. Истинските ти политически врагове всъщност много удобно и също толкова цинично използвха същите тези майки, чийто вопли преди години безцеремонно пренебрегваха, и днес горко заридаха до тях.        

Фронтовако за спасение на България, което и да е от двете – дали неспособността за съпричастност, разбиране и уважение към проблемите на хората с увреждания и техните близки или липсата на политическо, а и човешко, самообладание, иди си с мир. България ще бъде спасена единствено и само, ако хора с нравствени увреждания като теб, нямат достъп до управлението и политиката.

PS Не се връщай и към телевизионния екран. И там е пренаситено с нравствени инвалиди.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!