Разказвач на политически приказки

Този текст не е политически. Няма за цел да дава оценки на един изтичащ мандат. Нито да се делим и да спорим. Не. Единственото, което искам да покажа, е как трябва да изглеждат снимките на един президент, които се появяват в публичното пространство. Според мен. Естествено, че повечето от тях са добре премислени. Въпреки че изглеждат максимално естествени и непринудени. И именно тук се крие големият професионализъм. Малко визитни картички изглеждат по-респектиращо от тази: “Официален фотограф на Белия дом”. Изискват се много качества, за да работиш това. Не е за всеки. Точно това обаче е професията на Пийт Суза – човекът, който е прекарал последните години в документиране на Барак Обама. През двата му мандата в Овалния кабинет.
“Човекът в моя офис, който се занимава с архива, скоро ми сподели, че в края на втория мандат на президента Обама ще сме направили около 2 милиона фотографии.”, разказва Суза. Той е и официален фотограф на Роналд Рейгън в периода 1983 до 1989. Той прави и първите официални снимки на Обама още през 2005 година.
Суза наистина е феноменален. В галерията са част от милионите снимки, които е направил на Обама през последните 10 години.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!