Одеяла на надеждата

Те са двама братя от Ню Йорк. Всеки от тях има своята работа, дом, топлина и нормален живот. Макар всичко да изглежда добре, с времето започват да се чувстват неосъществени и желанието да тръгнат по свой път и да правят това, което искат, ги тласка към решението да напуснат работа. Въпреки, че признават колко страшно е изглеждал този ход тогава, те се решават и вече няколко години по-късно това е може би най-доброто, което са избрали.

2016 година братята Майк и Ник Фиорито се обединяват около идеята да помагат на хората и заедно основават Blankets of Hope – глобална организация с нестопанска цел, която да насърчава добротата в училищата. Всичко започва, когато решават да търсят начин, с който да бъдат полезни и в помощ на множеството бездомни хора, които срещат по улиците. Идеята им е да осигурят топло одеяло за всеки един от тях. Помощта за двамата братя обаче се появява, когато учителка, която е преподавала на Ник в 5-ти клас разбира за тяхната инициатива и решава да се включи. Не след дълго, Ник Фиорито вече води работилница за добрина и съпричастност в училище. “Децата затварят очи и се опитват да си представят света през очите на някой бездомник. Това наистина им помага много да упражняват своята емпатия и ги насърчава да бъдат добри, да бъдат активни и да чувстват, а не да подминават“, споделя той.

Започва да се изгражда малка партньорска мрежа от училища в града, които се включват в кампанията на младите мъже за даряването на топло одеяло за всеки бездомен човек, като братята изпращат одеялата при учениците, като всеки един от тях пише бележка, а после заедно доставят одеяла в приютите за бездомни хора. Идеята се разпростира, включват се студенти, учители и родители. Скоро всяко дарено одеяло е придружено с вдъновяващо писмо, писано на ръка от деца от цялата страна.

Към днешна дата, организацията, която създават братята си партнира с над 150 училища в 32 щата в САЩ, както и училища в Канада и Мексико, а броят на доставените одеяла надхвърля 20 000, като всяко от тях носи и своето послание и мотивация за своя получател.

Майк и Ник си поставиха за цел тази зима да успеят да раздадат още 20 000 одеяла, с които се надяват не просто да осигурят топлина за нуждаещите се, но и онази специална, човешка и приятелска връзка, която често липсва на живеещите без дом.

Те са майки, бащи, братя, сестри, синове и дъщери. И са абсолютно сами. За нас е нещо простичко – едно одеяло, една бележка. Но за някои от тях това е всичко.

И, защото е важно да не забравяме, че съпричастността, емпатията, добрината и щедростта са едни от най-важните уроци, на които човек се учи от дете. Важно е, защото те могат да спасят човешки живот, имат магическата сила да променят съдби и да правят всеки ден по-добър!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!