Open call за визуални артисти, живеещи в България

Ето и една добра възможност за всички визуални артисти, живеещи у нас, които могат да положат чудесно начало на новата 2021 – “ТАМ от октомври до октомври” е едногодишна програма за продуциране български творци работещи в сферите на изобразителното изкуство, музика и театър. ТАМ, в партньорство с No Point Atelier и куратора Мартина Йорданова, канят изгряващи и утвърдени автори да се включат в създаването на групова изложба.

След селекция и подготвителен работен процес петима автори ще участват в уъркшоп по ризография и ситопечат в базата на NO POINT Atelier – с. Баланите. Кандидатите трябва да имат интерес в сферите графична техника и съвременно изкуство.
Всички разходи, свързани с участието в уъркшопа и престоя в с. Баланите се покриват от организаторите.

Виж още: Мирослав Живков и сбъдването на една мечта

Виж още: Изкуството да вдъхновиш промяна: Мирослав Джингиби и aрт резиденция NoPoint

Създаденото артистично съдържание по проекта ще бъде представено във Велико Търново и ще включа допълнителни образователни инициативи с учащи от средни и више учебни заведения в града.

ТАМ в началото на март ще се състои първата работна среща между поканените артисти, куратора Мартина Йорданова и Мирослав Живков от No Point Atelier. При необходимост срещата може да се проведе онлайн.

Обсъждането на идейните проекти ще бъде в края на март.

През първата половина на април ще се проведе тридневна работилница в базата на No Point Atelier. Всеки един от авторите ще може да изработи лимитирана серия принтове. В средата на април резултатите от работния процес ще бъдат представени пред студенти и преподаватели във Факултета по изобразителни изкуства към ВТУ.

В началото на месец май създадените работи ще бъдат качени онлайн, а всеки, който живее във/около Велико Търново, ще има възможността да поръча оригиналните принтовете в дома си и да бъде домакин на изложбата за период от две седмици.

Предоставянето и доставката на произведенията ще бъде напълно безплатно. Изложбата ще може да бъде поръчвана по всяко време до края на септември.

_________________
Отворена покана за визуални артисти се осъществява с финансовата подкрепа на НФК по “Едногодишна програма за подкрепа на частни професионални организации в областта на изкуствата”, в партньорство с NO POINT Atelier и Катедра “Изкуствознание и теоретични дисциплини” към Факултет по Изобразителни Изкуства на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”.

Още малко информация за всички, които вече имат желание да се включат:

АРТИСТИТЕ, желаещи да участват, трябва да изпратят своите портфолиа + биография (не повече от 10МВ големина на файла) до 31-и януари на tam.vtevents@gmail.com.

ЖУРИТО, съставено от Деница Милушева, Мартина Йорданова и Мирослав Живков ще разгледа подадените кандидатури. Журито ще избере пет художници, които ще вземат участие в проекта.

РЕЗУЛТАТИ ще бъдат обявени на 15-и февруари 2021 г. (понеделник).

________________

Оставаме на тема изкуство, но ви пренасяме в един малко по-различен свят: Изкуство в бижутерията

Снимка: Венцислава Василева & Асен Емилов

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!