Paris, 3020 – завръщане към класическата античност чрез скулптурите на Daniel Arsham

All images © Daniel Arsham and Perrotin, shared with permission

Музеят Шанхай, Музеят на изкуствата в Кранбрук, Музей Мoco в Амстердам, Музеят на изкуствата в Атланта и съвременният Арт център в Синсинати, Охайо – това са само част от местата по света, които са били домакини на самостоятелните изложби на художника Daniel Arsham . Груповите експозиции с негово участие включват места като The New Museum, Ню Йорк, Музеят за съвременно изкуство в Чикаго, MoMA PS1, Ню Йорк, а и не смао. Светът на Daniel Arsham е изпълнен с изкуство, а самият той е отдаден на скулптурата. Последният негов проект беше вдъхновен от някои от най-известните скулптури, емблематични за класическата античност. Paris, 3020 е поглед в миналото през очите на съвремието, а репликите на Daniel Arsham се прераждат, пречупени през неговият стил, в който кристалите имат особено място.

За да може да осъществие своята концепция и да създаде бюстове, барелефи и статуи точно по образец на оригиналите, в продължение на една година Ашрам има превилигирован достъп до Réunion des Musées Nationaux – Grand Palais, където се намира и 200-годишно, френско студио, специализирано в работата по възпроизвеждане и реставрация на емблематични, европейски произведения от колекциите на Musée du Louvre в Париж, Музея на Акропола в Атина, Музеят Kunsthistorisches във Виена и др.

Подобно на леенето на восък, Ашрам използва сложни и прецизни техники, с които да пресъздаде точни размери на своите творби, по които по-късно отсича и вклинява своя почерк чрез използването на син калцит, селенит и розов кварц. За работата си, той избира произведения, които са толкова емблематични, че са надхвърлили статута си просто на арт обекти и са интегрирани в нашата колективна памет и идентичност.

“Blue Calcite Eroded Venus of Milo” (2019), blue calcite and hydrostone

Paris, 3020 представлява изследването на художника за връзката между времето и исторически значимите артефакти.

Галерия Perrotin de Paris е домакинът на изложбата, която се открива на 11 януари и ще продължи до 21 март 2020г.

“Blue Calcite Eroded Venus of Milo” (2019), blue calcite and hydrostone

Daniel Arsham with “Blue Calcite Eroded Venus of Milo” (2019), blue calcite and hydrostone

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!