Хайде на бас на 193 бири

Да ви кажа честно, когато прочетох за Гунар Гафорс, искрено му завидях. За 10 години Гунар е обиколил 198 държави, при това без да напуска работа. Има два рекорда на Гинес – единият през 2012 г., когато посещава 5 държави на 5 континента за един ден и вторият през 2014 г., когато успява да посети 19 държави за 24 часа.

А вие мечтали ли сте да обиколите света? Ето как го е направил Гунар. През 2004 г. отива на екскурзия в Казахстан и това го кара да посети всички държави, завършващи на “стан”. Един негов приятел обаче го предизвиква и се ловят на бас на по една бира за всяка една държава (нация), призната от ООН, която посети. И приключението започва, като условието не е само да пресече границата, а да слезе от превозното средство, да напусне летището, пристанището, гарата и автогарата и тогава да продължи нататък, както и да използва само транспорт с разписание – без частни и чартърни пътувания. През 2013 г. с посещението на Зелен нос облогът приключва в полза на Гунар. В допълнение към 193-те нации, които посещава, норвежецът прибавя Ватикана, Палестина, Тайван, Косово и Западна Сахара.

А как става без да напускаш работа? Гунар Гафорс е директор на международна медийна компания и успява да ръководи и организира работата с помощта на съвременните комуникации. Какво му трябва на човек освен лаптоп, телефон и интернет, за да управлява един медиен бизнес с представителства на 4 контитнента?

Всичко за облога и вълнуващите пътувания на 40 годишния пътешественик можете да научите и от блога, който поддържа.

Ето и малко снимки от една реализирана мечта:

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!